Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Lammaslaidunretki

Akaa | Tolvilan kartano

Retkellä tutustutaan Tolvilan kartanon maiden luontoon ja kulttuuriperintöön. Pääsemme myös tapaamaan ja rapsuttelemaan maisemaa hoitavia suomenlampaita. Tolvilan kartano sijaitsee Akaassa, Vanajaveden rantojen kulttuurimaisemassa. Tilan mailla on asuttu kivikaudelta saakka. Pitkä historia näkyy maisemassa muinaisjäännöskohteiden lisäksi arvokkaana luonnonperintönä.
Tolvilan perinnebiotoopeilla tavataan monia hyönteis-, kasvi- ja lintulajeja, jotka tarvitsevat elinympäristökseen luonnonlaitumia. Tolvilan kartano on luomutila. Retkioppaina toimivat kartanon isäntä Jarmo Latvanen, alueella kartoituksia tehnyt Tampereen Hyönteistutkijain seuran Ilari Rasimus, Pirkanmaan maakuntamuseon arkeologi Kirsi Luoto ja ProAgria Etelä-Suomen / Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Laura Puolamäki.

Retkelle on bussikuljetus Tampereelta, keskustorilta. Varauduttehan säänmukaisella varustuksella ja hyvillä jalkineilla. Retkellä kävellään noin 1,5 kilometriä. Huomioittehan myös rajoitukset saavutettavuudessa: laitumelle ei pysty työntämään lastenvaunuja tai esimerkiksi rollaattoria.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 15.8. klo 10–14

Tapahtumapaikka: 

Tolvilan kartano

Sijaintikunta: 

Akaa

Käyntiosoite: 

Tolvilantie 1

Postinumero: 

37830

Postitoimipaikka: 

Akaa

Puhelinnumero: 

0503315733

Tapahtuman lisätiedot: