Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Lähteelle Istukaamme - Fredmanin Epistoloita ja Lauluja

Hämeenkyrö | Rauhamäen Sali

Pentti Hildén laulu, luuttu ja juonto.
Carl Michael Bellman (1740-1795) on eräs ruotsin kaikkien aikojaen suurimpia runoilijoita; riimivirtuoosi joka taitoi kaikki runouden lajit. Kuuluisaksi hänet teki kuitenkin nimenomaisesti hänen parodiset juomalaulunsa jotka ehdittiin koota ja julkaista hänen elinaikanaan:"Fredmans Epistlar" (1790) ja "Fredmans Sånger" (1791).
Musiikki ja muusikot ovat nousevat selkeästi esiin lauluissa. Juuri heidän soittonsa vietteleminä antaudumme hetken nautinnoille sävelten viedessä meidät Bacchuksen ja Fröjan (pohjolan Venuksen) valtakuntiin. Usein näyttämönä on kesäinen paimenidylli jossa meille tuttuja luonnonelementtejä rikastuttaa antiikin mytologiset hahmot. Ajoittain taivas kuitenkin tummuu tuonenlautturi Karonin muistuttaessa elämän olevan vain laina.
Yhtäaikaa viihdyttävä ja syvällinen konserttikokonaisuus johdattelee yleisön Bellmanin kiehtovaan maailmaan ja aikakauteen. Ohjelma tuo myös tapahtumat lähelle; olimmehan tuolloin osa ruotsin valtakuntaa ja laulaessamme yhdessä "Gustavs skål" Bellmanin hyväntekijän Kustaa III kunniaksi laulamme myös omalle silloiselle hallitsijallemme. Ruotsiksi esitettyjen laulujen sisältö tulee juonnon, dramatisoinnin ja painettujen käännösten avulla helposti lähestyttäväksi suomenkieliselle yleisölle. Näiden lomassa kuullut Achreniuksen, Gottlundin, Hirvisepän, Kupiaisen ja Ryömän suomennokset piirtävät myös kuvan Bellmanin laulujen historiasta Suomessa 1700- luvulta nykypäivään.
Konsertti järjestetään yhteistyössä F:E: Sillanpään seuran kanssa.
Liput 10€ tuntia ennen ovelta.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 20.7. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Rauhamäen Sali

Sijaintikunta: 

Hämeenkyrö

Käyntiosoite: 

Trossitie 270-14

Postinumero: 

39100

Postitoimipaikka: 

Hämeenkyrö

Tapahtuman lisätiedot: