Tapahtuma on peruttu.
Tapahtuma ei ole enää voimassa.

PERUTTU: Piritta Malinen, kuvataiteen lehtori, TaT: "Graffiti...

Kangasala | Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Piritta Malinen, kuvataiteen lehtori, TaT: "Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi. Näkökulmia graffitin merkityksiin kuvataideopettajan ja tutkijan tarkastelemana."

Luennolla käsitellään lyhyesti graffitin historiallisia juuria ja muutoksia graffitiin suhtautumisessa, Suomessa tehdyssä muraalitaiteessa, katutaiteessa ja julkisen tilan taiteessa. Erityisesti luennolla pohditaan Malisen väitöstutkimuksen valossa sitä, millaisia merkityksiä graffitilla voi olla tekijän identiteettiin ja millaisia vaikutuksia kuvataideopetuksella voi olla siihen.

Malinen käsittelee myös käytännön esimerkkien kautta, kuinka graffiti ja julkiseen tilaan toteutetut teokset voivat olla läsnä kuvataideopetuksen arjessa ja millaisia julkisen tilan taideprojekteja hän on toteuttanut oppilaidensa ja opiskelijoidensa kanssa: mitä mahdollisuuksia ja ongelmia niihin liittyy sekä sivuaa sitä, millaisia vivahteita on graffitikulttuuriin kuulumisella suhteessa muuhun katutaiteeseen.

Piritta Malinen on valmistunut Lapin yliopistosta Taiteen maisteriksi taidekasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2000 ja väitellyt tohtoriksi Lapin yliopistosta vuonna 2011. Väitöskirja on julkaistu nimellä “Kannu vie – kohti taidetta? Kuvataideopetuksen ja graffitin vuorovaikutus.”

Malinen on osallistunut lukuisiin nuorisotutkimuksen, kuvataidekasvatuksen, kasvatustieteen ja kulttuurintutkimuksen seminaareihin ja julkaissut muun muassa Nuorisotutkimuslehdessä, Nuorisobarometrissa ja taidekasvatuksen tutkimusjulkaisuissa. Hän on toteuttanut lukuisia taidekasvatusprojekteja ympäröivään yhteisöön: muraaleja, opiskelijoiden vetämiä työpajoja, graafisen suunnittelun projekteja sekä STEAM-painotteisia työpajoja ja tapahtumia.

Tällä hetkellä oman taiteellisen työskentelyn ja opettamisen ohella hän on mukana muun muassa Taidetta hoitolaitoksiin – luontokokemus lähelle taiteen keinoin -hankkeessa, joka on Hämeen maakuntarahaston apurahahanke nuorten kanssa sekä monissa muissa hankkeissa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää luennon yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa. Luentopaikkana on Kangasala-talon valtuustosali. Luento on maksuton ja kaikille avoin.

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 19.3. klo 17.30–19

Tapahtumapaikka: 

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Sijaintikunta: 

Kangasala

Käyntiosoite: 

Kuohunharjuntie 6

Postinumero: 

36201

Postitoimipaikka: 

Kangasala

Puhelinnumero: 

0407730148

Sähköposti: 

info@kangasala-talo.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

info@kangasala-talo.fi ja 040 773 0148

Järjestäjä: