Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Vehoniemen Museoautoparaati

Kangasala | Kuhmalahti Pulling

Lauantaina 31.8. klo 13 Kuhmalahti saa arvokkaita vanhuksia vieraakseen kun perinteikäs Vehoniemen ajo saapuu Kuhmalahti Pulling -tapahtuman vieraaksi.

Museoautoparaatissa on mukana paljon erilaisia harrasteajoneuvoja, niin henkilö- kuin hyötyajoneuvoja kuin moottoripyöriäkin. Paraatissa ei ajeta kilpaa vaan nimensä mukaisesti näyttävässä jonomuodostelmassa. Monet osallistujista pukeutuvat myös ajoneuvonsa ajan mukaisiin asusteisiin.

Lähes 70 auton muodostamaa, Vehoniemen museoautoparaatia johtaa Leila ja Letukka, eli Chevrolet vuosimallia 1928. Letukka, toiselta nimeltään Tassu, on pieni kuorma-auto, joka on palvellut myös pikku Kakkosen Karvakuonojen kesäretkiautona.

Museoautoparaatin letkassa nähdään mm. maapallotaunus eli Ford Taunus, Leppäkertuksikin kutsuttu Trojan kääpiöauto, kangasalalaisen Kalustetalo Juurikiven vanha Ford Transit -pakettiauto, Volkkareita, Mersuja, Saabeja, Fiateja ja ainakin yksi Vauxhall sekä Sunbeam.

Paraatin toiseksi vanhin auto on Ford A Roadster De Luxe vuodelta 1931. Muita amerikkalaisia automerkkien edustajista mainittakoon Studebaker, Dodge Coronet ja löytyy letkasta myös vuodelta 1959 oleva upea veden vihreä Cadillacin klassikkomalli! Japanilaisista autoista mukana on ainakin Toyota Lite Ace.

Paraatin Kuhmalahdella juontaa Heikki Mäenpää, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus ihastella museoautoja tapahtuma-alueella, kunnes paraati jatkaa matkaansa Vehoniemen automuseolle.

Museoautoparaatin aikataulu ja reitti:

- klo 12 Lähtö Pälkäneen Aapiskukko
- VT 12 Tampereen suunta
- Liittymä 58 tielle 325 Kuhmoisiin
- Pelisalmi
- Sahalahti
- klo 13 saapuminen Kuhmalahdelle
- Museoautoparaatin esittely Pulling -tapahtuman yleisölle
- klo 14.30 lähtö Kuhmalahdelta Vehoniemen automuseolle, jonne arvioitu saapuminen n. klo 15.30

Tervetuloa vilkuttelemaan myös matkan varrelle!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 31.8. klo 13–14.30

Tapahtumapaikka: 

Kuhmalahti Pulling

Sijaintikunta: 

Kangasala

Käyntiosoite: 

Kivisalmentie 1

Postinumero: 

36810

Postitoimipaikka: 

Kangasala

Sähköposti: 

kuhmalahti.pulling@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: