Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Musiikki-ilta, Lauri Rantamoijanen-trio. Rantamoijanen, Roozeman ja Tanner

Keuruu | Erämaakirkko

Ossi Tanner (s. 1997) voitti Tampereen pianokilpailun 2017 ja Leevi Madetojan pianokilpailun 2015. Hän on esiintynyt solistina mm. Radion sinfoniaorkesterin, Sinfonia Lahden, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Tapiola Sinfoniettan kanssa. Tanner valittiin Sinfonia Lahden kauden 2017–2018 residenssitaiteilijaksi.
Hän on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen muusikoiden, kuten Hannu Linnun, Klaus Mäkelän, Arto Noraksen, Sakari Oramon, Li-Wei Qin, Hartmut Rohden, Hagai Shahamin, Réka Szilvayn ja Gregor Wittin kanssa.
Hänet on kutsuttu vuoden nuoreksi taiteilijaksi Mäntän ja Hauhon musiikkijuhlille sekä esiintymään mm. Naantalin musiikkijuhlille, Turun musiikkijuhlille, Kauniaisten musiikkijuhlille, Lahden Sibelius-festivaalille, Hetan musiikkipäiville, Pianistit tunturissa -kiertueelle Lappiin, Kangasala-taloon, Kokkolan SyysKamariin, Radion sinfoniaorkesterin Myöhäisillan kamarimusiikkiin sekä Tampereen Pianoseuran konserttisarjaan. Vuonna 2015 Tanner valittiin yhdeksi Kuhmon Kamarimusiikin nuorista taiteilijoista.
Tanner on konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Norjassa, Venäjällä, Puolassa, Saksassa, Belgiassa, Ranskassa, Italiassa ja Kroatiassa. Kamarimusiikkia Tanner on soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä Sinfonia Lahden muusikoiden kanssa.
Pro Musica -säätiö valitsi Tannerin vuoden nuoreksi muusikoksi vuonna 2015. Tannerin uraa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Martin Wegelius -säätiö ja Pro Musica -säätiö.
Tanner aloitti pianonsoiton kuusivuotiaana Brysselissä. Hän jatkoi opintojaan Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa sekä Pariisin konservatoriossa. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Konstantin Bogino, Michel Dalberto, Thomas Hecht, Sirpa Heikkilä, Paavali Jumppanen, Junio Kimanen, Claire-Marie Le Guay, Tuula Pulkki sekä Erik T. Tawaststjerna.
Tanner on myös osallistunut useille mestarikursseille sekä opiskellut vuonna 2013 perustetussa Nuorten pianoakatemiassa.

Rebecca Roozeman (s. 2001), aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa Grazyna Gebertin johdolla syksyllä 2007.
Vuodesta 2015 hän on opiskellut Sibelius Akatemian nuorisokoulutuksessa Pekka Kauppisen johdolla.

Rebecca on palkittu useissa kilpailuissa, ja ensipalkintoja on tullut mm. kansainvälisessä Young Musician kilpailussa Tallinnassa 2011 sekä kansainvälisessä Leonid Kogan -viulukilpailussa Brysselissä keväällä 2018. Jousikvartetti Seele, jossa Rebecca soittaa 1. viulua, voitti Melartin-kamarimusiikkikilpailun vuonna 2016 ja tuli toiseksi Grand Prix -kamarimusiikkikilpailussa Berliinissä 2017. Rebecca sai Pro Musica -palkinnion vuonna 2013.
Orkesterien solistina Rebecca on soittanut kymmenvuotiaasta asti, ja yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Tapiolan Nuoret Sinfonikot, Tapiola Sinfonietta, Radion sinfoniaorkesteri, Kuopion kaupunginorkesteri ja Suomalainen Kamariorkesteri. Kiertueet ja festivaalit ovat vieneet Rebeccaa eri puolille maailmaa, mm. Italiaan, Vuoristo-Karabahiin, Kiinaan ja Liettuaan.
Kesällä 2018 Rebecca pääsi maineikkaaseen kansainväliseen Ozawa Akatemiaan, ja huipputason kamarimusiikkimestarikurssilaisilla oli konsertteja Sveitsissä, Ranskassa ja Japanissa.
Rebecca on esiintynyt myös useilla musiikkifestivaaleilla Suomessa, Hollannissa ja Kiinassa veljiensä pianisti Jan-Paulin ja sellisti Jonathanin kanssa. Yhdessä he ovat Trio Roozeman.
Tulevalla kevätkaudella Rebecca soittaa mm. Dvorakin Pianokvinteton pianotaiteilija Ralf Gothonin ja Seele-kvartetin kanssa, Beethovenin kolmoiskonserton Tapiola Sinfoniettan kanssa Trio Roozemanin riveissä sekä Saint-Saensia Jonathan-veljensä kanssa Turun Filharmonisen orkesterin konsertissa. Ensi syksyn konsertteihin lukeutuu muun muassa debyytti Keski-Pohjanmaan, Joensuun ja Vaasan orkestereiden kanssa.

Rebecca Roozemanin soitin on Osuuspankkien keskuspankin soitinkokoelman helmi Antonio Stradivarius -viulu lisänimeltään ”Iiriläinen” vuodelta 1702

Lauri Rantamoijanen aloitti sellonsoiton opinnnot 7-vuotiaana Keski-Suomen musiikkiopistossa Keuruulla. 12-vuotiaana hän aloitti Heikki Rautasalon oppilaana ja siirtyi kaksi vuotta myöhemmin Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle hänen luokalleen. Rantamoijanen jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian solistisella osastolla Heikki Rautasalon, Raimo Sariolan ja Marko Ylösen johdolla ja siirtyi myöhemmin Martti Rousin luokalle.

Keväällä 2013 hän suoritti sellodiplomin erinomaisin arvosanoin. Vuonna 2014 Rantamoijanen oli Turun sellokilpailujen finalsiti. Rantamoijanen on osallistunut mm. Franz Helmersonin, Martin Löhrin, Martin Menkingin, Mikhail Kopelmanin, Alban Berg –kvartetin, Chaim Taubin, Michaela Fukacovan ja Ralf Gothonin mestarikursseille.

Lauri Rantamoijanen esiintyi Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2003 ja seuraavana vuonna hän oli yksi Eurovision nuorten solistien Suomen finalisteista. Hän on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja orkestereissa Arabiemiraateissa, Englannissa, Italiassa Intiassa, Israelissa, Kyproksella, Turkissa, Saksassa, Sveitsissä ja Ranskassa. Hän on Amaya –pianotrion jäsen yhdessä pianisti Batia Murvitzin ja viulisti Lea Tuurin kanssa.

Lauri Rantamoijasen instrumentti on Francesco Ruggieri -sello vuodelta 1693.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 18.7. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Erämaakirkko

Sijaintikunta: 

Keuruu

Käyntiosoite: 

Erämaakirkontie 100

Postinumero: 

42910

Postitoimipaikka: 

Pihlajavesi

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

15 €