Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Uusin silmin - teoksia Keuruun kaupungin taidekokoelmista

Keuruu | Kamana, Keuruun museo

Uusin silmin - teoksia Keuruun kaupungin taidekokoelmasta –näyttely esittelee Keuruun kaupungin omistuksessa olevia Keuruun taidemuseon ja Keuruun kaupungin taidekokoelmia, joihin kuuluu yhteensä noin 2050 teosta. Kokoelmissa on pääosin kotimaista taidetta, mutta niihin sisältyy myös ulkomaalaisten taiteilijoiden töitä.

Keuruun kaupungin taidekokoelmien taustalla on taiteilija ja professori Lauri Santtu, joka oli perustamassa mm. Keurusseudun Taidesäätiötä vuonna 1982. Keuruun taidemuseon kokoelma koostuu pääosin alun perin säätiölle kuuluneista teoksista, joista suurin osa karttui sen ensimmäisten toimintavuosien aikana mm. taiteilijoiden tekeminä teoslahjoituksina. Kun Keuruun taidemuseon perustettiin vuonna 1984, säätiön toiminta alkoi hiipua, ja se purettiin vuonna 1994. Samalla säätiölle kuuluneet teokset siirrettiin Keuruun taidemuseon kokoelmaan, jossa on tätä nykyä noin 780 teosta. Teoksia on mm. Hilda Flodinilta, Veikko Koskiselta, Onni Ojalta, Pentti Papinaholta, Raimo Paavolalta ja Lauri Santulta.

Keuruun kaupungin taidekokoelmaan kuuluu noin 1270 teosta. Kokoelman pääpaino on 1970-1990-lukujen taiteessa. Kokoelma on karttunut uudella vuosituhannella lähinnä lahjoituksilla ja Santun talon taiteilijoiden residenssivuokrilla. Laajimpia teoskokonaisuuksia edustavat mm. Erkki Koskisen, Veikko Koskisen ja Harri Uimosen työt. Useimmiten tekijöiltä on kokoelmassa kuitenkin vain yksi työ.

Kaupungin kokoelmia on esitelty suurelle yleisölle vuosien varrella eri teemojen kuten esimerkiksi henkilökuvien tai taiteilijakohtaisten näyttelyjen kautta. Tässä näyttelyssä ei ole erillistä teemaa, vaan pyrkimyksenä on ollut tuoda esiin kokoelmien moninaisuutta ja mahdollisimman monipuolinen ja –lukuinen tekijäjoukko. Ajallisesti esillä olevat teokset ovat valmistuneet pääosin 1960-luvulla ja sen jälkeen, mutta yksittäisiä teoksia on myös aiemmilta vuosikymmeniltä. Näyttelyssä on esillä yhteensä 60 teosta yhtä monelta tekijältä.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 6.2.–18.3.

  • ma klo 11–17
  • ti klo 11–17
  • ke klo 11–17
  • to klo 11–17
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Kamana, Keuruun museo

Sijaintikunta: 

Keuruu

Käyntiosoite: 

Kangasmannilantie 4

Postinumero: 

42700

Postitoimipaikka: 

Keuruu

Puhelinnumero: 

040 965 5597

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: