Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus

Mänttä-Vilppula | Vilppulan kunnantalo

Yli kolmannes iäkkäistä ihmisistä kärsii yksinäisyydestä, joka heikentää elämänlaatua ja hyvinvointia. Terveysriskinä se voidaan rinnastaa jopa tupakanpolttoon tai ylipainoon. Suomessa kehitetty ja laajasti tutkittu Ystäväpiiri-ryhmätoiminta on lääke yksinäisyyteen.

Vanhustyön keskusliitto kouluttaa uusia Ystäväpiiri-ryhmänohjaajia Mänttä-Vilppulassa syksyllä 2019. Koulutuksen käytyään osallistujat voivat perustaa iäkkäille ihmisille suunnattuja Ystäväpiiri-ryhmiä, joihin osallistuminen parantaa hyvinvointia, vahvistaa elämänlaatua sekä vähentää terveyspalveluiden käyttöä.

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja vapaaehtoistoimijoille, jotka haluavat oppia Ystäväpiiri-ryhmän ohjaamisen elementit. Koulutus antaa tietoa ja välineitä iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden ymmärtämiseen sekä ryhmäprosessin eteenpäin viemiseen.

Koulutukseen kuuluu viisi lähiopetuspäivää, joiden lisäksi osallistujat ohjaavat parityönä omaa Ystäväpiiri-ryhmää paikkakunnallaan kolmen kuukauden ajan. Koulutus maksaa 100 € / henkilö, vapaaehtoistoimijoille koulutus on maksuton. Mukaan haetaan täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa www.vtkl.fi/tapahtumat. Koulutusryhmän paikat täytetään hakujärjestyksessä.

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksen on suorittanut yli 900 henkilöä, ja Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut jo yli 10 000 iäkästä ihmistä eri puolilla Suomea. Ryhmäläisistä 98 prosenttia suosittelee toimintaa muille, ja yli 90 prosenttia kokee yksinäisyytensä lievittyneen ryhmässä. Ystäväpiiri-mallia hyödynnetään aktiivisesti järjestöjen ja yhdistysten toiminnassa sekä kuntien vanhuspalveluissa. Ystäväpiiri-toimintaa toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen varoin.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 3.9. klo 9–16
  • ke 4.9. klo 9–16
  • ke 18.9. klo 9–16
  • ke 13.11. klo 9–16
  • ke 11.12. klo 9–16

Tapahtumapaikka: 

Vilppulan kunnantalo

Sijaintikunta: 

Mänttä-Vilppula

Käyntiosoite: 

Keskuskatu 2

Postinumero: 

35700

Postitoimipaikka: 

Vilppula

Tapahtuman lisätiedot: