Apteekkarin kauppahuone

Mänttä-Vilppula | Serlachius-museo Gustaf

Vanhan ajan apteekissa myytiin paljon muutakin kuin lääkkeitä. Tutustu toiminnallisissa työpajoissa vanhaan kauppahuoneeseen ja eri ammatteihin.

Kauppaneuvos G. A. Serlachiuksen aikaan vievä kauppahuone on lapsille ja nuorille suunnattu työpajanäyttely. Sen kosketeltavat ja kokeiltavat kohteet tarjoavat mukavaa tekemistä myös aikuisille.

Mäntän ensimmäinen patruuna G. A. Serlachius toimi apteekkarina Tampereella ennen kuin hän päätti perustaa puuhiomon Mäntänkoskelle 1868. Apteekkarin toimensa ohessa hän harjoitti valokuvausta ensimmäisten joukossa Suomessa.

Toimelias apteekkari myi apteekissaan kaikkea mahdollista hajusuolasta heinän siemeniin ja kuppaussarvista kananpoikiin. Hänen apteekkinsa muistuttikin kauppahuonetta, josta löytyi jokaiselle jotain. Mitä ei löytynyt, sitä tilattiin.

Apteekkarin kauppahuoneen kävijät voivat omatoimisesti tai ohjatusti kokeilla vaikkapa vanhan ajan valokuvausta, myyntityötä tai yrttien tunnistamista. Vanhanaikaisen apteekin työtapoihin voi perehtyä myös videolta.

Apteekkarin kauppahuone soveltuu hyvin esimerkiksi koululaisille, jotka pääsevät perehtymään omakohtaisesti vanhan ajan kaupankäyntiin ja rohdosten valmistamiseen.

Serlachius-museo Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2, Mänttä, p. 03 488 6800, www.serlachius.fi

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su 11–18.

Pääsyliput:
Aikuiset 10 e, opiskelijat ja eläkeläiset 7 e, alle 18-v. maksutta.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 14.12.2013–31.5.2023

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Serlachius-museo Gustaf

Sijaintikunta: 

Mänttä-Vilppula

Käyntiosoite: 

R. Erik Serlachiuksen katu 2

Postitoimipaikka: 

Mänttä

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Aikuiset 10 e, opiskelijat ja eläkeläiset 7 e, Alle 18 v. maksutta