Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Leikkikenttä

Mänttä-Vilppula | Serlachius-museo Gustaf

Elina Brotheruksen Leikkikenttä-näyttelyn uudet valokuvat ja videoteokset ovat performatiivisia, absurdeja, vakavia ja hauskoja. Ne kääntävät samalla uuden lehden Brotheruksen tuotannossa.

Vuosina 2016–2018 syntyneet teokset perustuvat Fluxus-taiteiljoiden 1960–1970-luvulla tekemiin tapahtumakäsikirjoituksiin, event scoreihin. Näiden lyhyiden, muutamia lauseita sisältävien ohjeiden avulla kuka tahansa taiteilija voi myöhemmin toteuttaa uudestaan jonkin tapahtuman tai performanssin.

Brotherus otti scoret työskentelynsä lähtökohdaksi, tulkitsi ohjeet omalla tyylillään ja haki vaikutteita entistä useammilta taiteilijoilta. Monissa teoksissa hän on tehnyt yhteistyötä tanssija ja koreografi Vera Nevanlinnan kanssa.

Elina Brotherus voitti arvostetun Carte blanche PMU 2017 -palkinnon Ranskassa syksyllä 2017. Palkintoon liittyvä Règle du jeu -näyttely oli esillä Pompidou-keskuksessa Pariisissa. Näihin samoihin teoksiin perustuva näyttely nähdään nyt paljon laajempana Serlachius-museo Gustafissa, jossa on esillä noin kuusikymmentä valokuvaa ja kolmekymmentä videota. Näyttelyn kuratoi tohtori Susan Bright.

Serlachius-museo Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2, Mänttä, p. 03 488 6800, www.serlachius.fi

Avoinna:
Talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su 11–18.

Pääsyliput:
Aikuiset 10 e, opiskelijat ja eläkeläiset 7 e, alle 18-v. maksutta.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 16.6.2018–6.1.2019

  • ti
  • ke
  • to
  • pe
  • la
  • su

Tapahtumapaikka: 

Serlachius-museo Gustaf

Sijaintikunta: 

Mänttä-Vilppula

Käyntiosoite: 

R. Erik Serlachiuksen katu 2

Postitoimipaikka: 

Mänttä

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Aikuiset 10 e, opiskelijat ja eläkeläiset 7 e, Alle 18 v. maksutta