Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Mänttä Food Festival

Mänttä-Vilppula | Serlachius-museo Gösta

Mänttä Food Festival on Serlachius-museo Göstassa järjestettävä upea ruokatapahtuma, joka tänä vuonna ihastuttaa klassikoillaan. Festivaalin sykähdyttävillä illallisilla ravintola Göstassa nautitaan vierailevien huippukokkien taidonnäytteistä ja ensiluokkaisesta palvelusta.

Ravintoloitsija Henry Tikkanen on kutsunut mukaan keittiömestarit Sasu Laukkosen, Heikki Liekolan, Henri Alénin, Kai Kallion, kondiittori Toni Rantalan ja kalastaja Klaus Berglundin. Heidän käsissään perinteiset klassikkoruoat Suomesta ja maailmalta muuntuvat uusiksi elämyksiksi, jotka luovat siltaa menneeseen ja uudistavat samalla makuja ennakkoluulottomasti.

Klassikkoteemaan sopien ruokatapahtuma korostaa huippupalvelua. Mukaan on kutsuttu palvelun intohimoisia ammattilaisia maamme tunnetuimmista ravintoloista. He muodostavat hemmottelun unelmatiimin, jonka tärkein tehtävä on saada vieraat nauttimaan olostaan. Illan juontajana toimii pitelemätön sommelier ja hovimestari Samuil Angelov.

Serlachius-museoiden erikoislaatuinen kokonaisuus tarjoaa ruokatapahtumalle ikimuistoiset puitteet. Moderni ja klassinen taide sekä arkkitehtuuri yhdistyvät luontoon ja ennakkoluulottomaan rohkeuteen – Serlachiusten perintöön luoda metsän keskelle jotain mieleenpainuvaa. Tule nauttimaan samettisesta elokuun illasta Serlachius-museo Göstaan!

Tapahtuman järjestävät ravintola Gösta ja Serlachius-museot. Yhteistyössä ovat mukana myös taidekaupunki Mänttä-Vilppula, ArtHotel Honkahovi, Café Alex ja Viinitupa Vuorenmaja.

OHJELMA

Makupolku klo 12 alkaen
Mänttäläiset yritykset tuovat tarjolle omia klassikoitaan maisteltavaksi tai mahan täydeltä nautittavaksi joko omatoimisesti tai opastettuna.

ArtHotel Honkahovi: maistelupalojen lisäksi tarjolla Honkahovin klassikkolounas pöytiin tarjoiltun, 23,50 €.
Café Alex: makupaloja ja huippumuotia
Serlachius-museo Gustaf: museon kahvilassa kahdelaisia makupaloja
Serlachius-museo Gösta: Autereen tuvassa klassikkoteemasta inspiroitu lounas (pe, la)
Viinitupa Vuorenmaja: maistelupaloja tarjolla klo 22 saakka. Klassikkoannoksia Keski-Euroopan keittiöstä.

Opastettu kierros Kartanon klassikot -näyttelyssä klo 17
Galleristi ja kuraattori Veikko Halmetoja esittelee taidemuseo Göstan kartanoon kuratoimansa kokoelmaripustuksen, jossa nähdään taidesäätiön rakastetuimpia klassikkoteoksia Akseli Gallen-Kallelasta Helene Schjerfbeckiin.

Alkupalat Kivijärvi-salissa klo 18
Nautimme alkupaloja seurustelun lomassa. Tunnelmaan johdattelee Tessa Virta Trion tyylikäs musiikki ikivihreineen.

Seitsemän ruokalajin ohjelmallinen illallinen klo 19
Nautimme ravintoloitsija Henry Tikkasen ja vierailevien keittömestareiden toteuttaman seitsemän ruokalajin illallisen viineineen ravintola Göstassa. Mukana on gastronomian, Joenniemen sekä tulevaisuuden klassikoita.

Ilta jatkuu Kivijärvi-salissa
Jatkamme iltaa Kivijärvi-salissa seurustellen ja vaikkapa tanssien Tessa Virta Trion viihdyttävän musiikin tahdittamana. Tarjolla on jälkiruokapaloja, ja baari on avoinna.

Illallinen ja juomapaketti 310 €
Illallispaketit kuljetuksilla Jyväskylästä ja Tampereelta 360 €.
Lauantain maistelupolku Mänttä-Vilppulassa 30 €.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 31.8.

Tapahtumapaikka: 

Serlachius-museo Gösta

Sijaintikunta: 

Mänttä-Vilppula

Käyntiosoite: 

Joenniementie 47

Postitoimipaikka: 

Mänttä

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lipunmyyjät: 

Serlachius-museoiden myyntipalvelu

Puhelinnumero: 

040 166 3480