Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Valon säveliä -konsertti

Pälkäne | Pälkäneen Rauniokirkko

Valon säveliä –konsertin aloittavat renessanssiajan luuttulaulut, jotka kansanlaulunomaisesti kertovat elämästä iloineen ja suruineen. Mukana on niin 1600 -luvun kalastusoppaassa ilmestynyt laulu siitä, kuinka elämän murheet unohtuvat lähtemällä kalaan, kuin laulu, jossa todetaan, että maalaiselämä saattaa olla ihmiselle lopulta onnellisempaa kuin hoveissa keikarointi. Ja välillä kaivataan taivaan ikuiseen iloon ja lepoon.
Konsertti jatkuu Selloduon juhlavilla barokkisävelillä. Ohjelmassa on mm. Antonio Vivaldin musiikkia. Konsertin lopuksi kuullaan lintujen lauluja eri maista kansanlauluin ja -sävelmin. Ne sopivat erityisen hyvin Pälkäneen rauniokirkkoon, jonka äänimaailmaan kuuluvat lintujen laulut pesimäaikaan. Selloduon kansanlaulusikermä punoo myös yhteen tunnetuimpia kansanlauluja.

Konserttitilana Pälkäneen rauniokirkko on ainutlaatuinen. Yhdistelmä kivikirkkoakustiikkaa ja avointa taivasta mahdollistaa yhtä aikaa niin musiikista kuin kesäisestä luonnosta nauttimisen. Sateen sattuessa konsertti siirretään pidettäväksi Pälkäneen kirkkoon.

Selloduo Varonen on yksi Suomen eniten esiintyvistä klassisen musiikin yhtyeistä. Selloduon uusin levy "Yhteistä tietä" laulaja-lauluntekijä Jaakko Löytyn kanssa on julkaistu vuonna 2018. Päätyökseen duona konsertoivalla pariskunnalla on kansainvälinen musiikkikoulutus mm. Budapestin Liszt-akatemiasta. Emmi Wirta on mezzosopraano, jonka ohjelmistossa on erityisesti keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikkia sekä suomalaista musiikkia kansanlauluista Merikantoon. Hän on opiskellut pääaineena barokkilaulua Helsingin ammattikorkeakoulussa. Emmi Wirran ja selloduo Varosen yhteistyö alkoi vuonna 2016.

Valon säveliä –konsertin järjestävät Pälkäneen kunnan kulttuuritoimi ja Pälkäneen seurakunta.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 28.7. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Pälkäneen Rauniokirkko

Sijaintikunta: 

Pälkäne

Käyntiosoite: 

Rauniokirkontie

Postitoimipaikka: 

Pälkäne

Tapahtuman lisätiedot: