Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Muodonmuutoksia - tieteen ja taiteen kesä 2019

Pälkäne | Kulttuurikeskus Mikkolan Navetta

Klorofylli – valoherkkä pigmentti -näyttely 29.6. – 30.8.2019 ti-la 10-15.

"Kun jokin palaa, se saa kauas ulottuvan valokäden, kun se mikä palaa on niin iso kuin tähti, vaikka meidän aurinkomme, valokäsi ulottuu silittämään lehden pintaa, siihen aukeaa ovi, tuhansia pieniä ovia, joista valo pääsee sisään." Ote Tiina Poutasen ääniteoksesta "Ovi lehdessä"

"Klorofylli – valoherkkä pigmentti" on tutustumisretki lehtivihreän ihmeelliseen maailmaan. Klorofylliä eli lehtivihreää on vihreiden kasvien, levien ja bakteerien kloroplasteissa eli viherhiukkasissa. Niissä tapahtuu elämälle tärkein kemiallinen reaktio: auringon säteilyenergian sitominen kemialliseksi energiaksi – fotonien muodonmuutos. Klorofyllistä on moneksi: hapen tuottajaksi, auringon energian sitojaksi ja sitä kautta koko maapallon ruokkijaksi sekä ilmaston lämpenemisen torjujaksi. Ei mikään pikkutekijä siis!

Näyttely kootaan Mikkolan jyvämakasiiniin ja aittoihin. Menossa mukana Dotti Cichon (USA), Ilkka Halso, Heta Laitakari, Heli Mäkinen, ONnelliset ihmiset, Marja Pirilä, Tiina Poutanen, Piritta Pääkkö, Sanni Seppo, Pia Suhonen, Merja Tanhua, Anu Tuominen ja Anja Tyrväinen. Jyvämakasiinissa kuullaan ääniteos, jonka käsikirjoittaa Tiina Poutanen, äänisuunnittelusta vastaa Katri Puranen, ääninäyttelijänä on Ida Sofia Fleming ja tekniikasta vastaa Veli-Matti Ilmola. Kuunnelma tuotetaan yhteistyössä Pälkäneen kulttuuripalveluiden kanssa, OKM:n tuella.

Paikka: Kulttuurikeskus Mikkolan Navetta, Keskitie 5, Luopioinen

Aika: 29.6. – 31.8. 2019, ti-la 10-15.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 29.6.–31.8.

  • ti klo 10–15
  • ke klo 10–15
  • to klo 10–15
  • pe klo 10–15
  • la klo 10–15

Tapahtumapaikka: 

Kulttuurikeskus Mikkolan Navetta

Sijaintikunta: 

Pälkäne

Käyntiosoite: 

Keskitie 5

Postinumero: 

36760

Postitoimipaikka: 

Luopioinen

Tapahtuman lisätiedot: