Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Satuja lapsille, asiaa aikuisille - perhepäivä Pälkäneen kirjastolla

Pälkäne | Kirjasto Pälkäne

Pälkäneen kirjaston perhepäivässä koetaan satuja monitaiteisesti Tätitaikakynän ja Osuuskunta Uulun matkassa, rentoudutaan satuhieronnassa sekä keskustellaan kasvatuksesta emeritaprofessori Tuula Tammisen kanssa. Ohjelmaa kaiken ikäisille. Tervetuloa!

Lisätiedot: Mari Laaksonen / lukemisenedistaminen.mariagmail.com
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pälkäneen kirjasto ja Valkeakosken kaupunki. Tapahtuma on osa Lukemisen edistämisen kehityshanke Etelä-Pirkanmaata. Tapahtumaa tukee Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto.

OHJELMA JA AIKATAULU :

10-11 Satuhieronta- tuokio
Satuhieronta on satujen, tarinoiden ja mielikuvien yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Työpajassa lapsi ja vanhempi ovat vuoron perään toisilleen hierottavina ja hierojina vetäjän lukeman sadun ja siihen liittyvän hierontaohjeen mukaisesti. Satuhierontojen lisäksi tuokio sisältää luovan vuorovaikutuksellisen osuuden.
Tuokiossa on oma teemansa ja mukaansa kotiin saa paperiset ohjeet yhden satuhierontatuokion pitämiseen kotona. Työpajan kesto n. 60 minuuttia. Mukaan tuokioon jumppapatja tai viltti. Vetäjänä Juttamari Salminen. Ensimmäiset 12 paria mahtuvat mukaan. Suositus on että tuokioon tulee yksi lapsi yhden aikuisen kanssa ja osallistuvien lasten ikäsuositus 2-7 vuotta.

11-12 Täti Taikakynä ja Osuuskunta Uulu: Luonnonlapset - kuvitettu ja soitettu satu
Täti Taikakynän tarina Luonnonlapset, on kertomus kolmesta lapsesta, ympäristökasvatuksesta ja luonnonsuojelusta. Kun kolmoset Meri, Tuuli ja Ilmari täyttävät 10-vuotta, syntymäpäiväjuhlien iltana äiti ja isoäiti kertovat lapsille salaisuuden. Terran (Maan) suku on jo satoja vuosia toiminut luonnonsuojelijoina. Apunaan heillä on ollut taikakynä, taikapöly ja taikamaapallo. Pian kolmoset matkaavat maailman eri kohteisiin piirtämään sademetsään puita, kukkaniityille pölyttäjiä ja mereen kilpikonnia!
Tati Taikakynan ja Kulttuuriosuuskunta Uulun yhteisesitys. Tati Taikakyna kuvittaa, leikittaa ja kertoo tarinaa. Kerronta ja musiikki kuljettavat tarinaa, johon yleisö osallistuu. Ikäsuositus yli 3-vuotiaille. Kesto yhteensa 45-60 min.

12-13.30 Emeritaprofessori Tuula Tamminen : yleisöluento kasvatuksesta.
"Lasten kasvatuksessa kyse on rakkaudesta ja rajoista, mutta miten ne näkyvät arjessa eri-ikäisten lasten kanssa. Lapset tarvitsevat vanhemmilta aikaa ja todellista läsnäoloa. Satsaus kannatta, palkitsee ja kasvaa korkoa koko elämän ajan." - Tuula Tamminen on lastenpsykiatrian emerita professori, eläkkeelle jäänyt ylilääkäri ja isoäiti. Mannerheimin Lastensuojeluliiton pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja. Alansa kansainvälisten tiedejärjestöjen kunniapuheenjohtaja.
Luennon jälkeen yleisö voi esittää omia kysymyksiään. Luennon ja yleisökeskustelun kesto n. 90 minuuttia. Suunnattu aikuisille.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 1.2. klo 10–13.30

Tapahtumapaikka: 

Kirjasto Pälkäne

Sijaintikunta: 

Pälkäne

Käyntiosoite: 

Kehätie 4

Postinumero: 

36600

Postitoimipaikka: 

Pälkäne

Tapahtuman lisätiedot: