Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Luento: Ikäihmisten mielenterveyshäiriöt

Pirkkala | Pirkkalan yhteislukio Silmu

Masennus on ikääntyneiden yleisin mielialahäiriö. Vanhenemiseen liittyvät muutokset ja sairaudet sekä toimintakyvyn jyrkkä lasku asettavat ihmisen uusien asioiden eteen. Harhaluuloisuushäiriö on taas vakava mielenterveyden häiriö. Muistin vakava heikentyminen somaattisen sairauden, esim. Alzheimerin taudin seurauksena voi aiheuttaa harhaluuloisuutta. Sairastuneen läheiset ovat ymmällään tilanteesta, eivätkä aina tiedä, miten tilanteissa tulisi toimia. Pitkään jatkunut tilanne kuormittaa omaisia ja silloin on tärkeää hakea ajoissa myös itselleen tukea sekä pitää huolta omasta jaksamisestaan. Tule kuulemaan aiheesta psykiatria. Mukana myös Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry.

Luennoitsijana psykiatrian ja geriatrian erikoislääkäri Hilkka Tamminen.

Tervetuloa!

********

Tietoa Pirkan opiston luentotilaisuuksista:

Yleisöluennot, seminaarit ja teemaillat ovat kaikille avoimia, maksuttomia yleisötilaisuuksia.
Suosittelemme ennakkoilmoittautumista, jolloin saat tiedon, mikäli sinua kiinnostavan tilaisuuden ohjelmaan tulee muutoksia. Ilmoittautuminen ei maksa sinulle mitään, eikä sido sinua mihinkään (poikkeuksista tiedotettu erikseen).
Ajankohtaiset tiedot ja mahdolliset muutokset voit tarkistaa osoitteesta https://www.pirkanopisto.fi/kansalaisopisto-opetus/luennot--verkkoluenno...

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 10.11. klo 18–19.30

Tapahtumapaikka: 

Pirkkalan yhteislukio Silmu

Sijaintikunta: 

Pirkkala

Käyntiosoite: 

Urheilutie 11

Postinumero: 

33960

Postitoimipaikka: 

Pirkkala

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Järjestäjä: