Jälkemme - Aika, taide, historia

Sastamala | Sastamalan seudun museo

Sastamalan seudun museo juhlistaa 10-vuotiasta Sastamalaa taidetta ja historiaa yhdistävällä näyttelyllä Jälkemme – Aika, taide, historia.

Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä museo ja kuvataiteilija Heidi Piippo. Näyttelyssä taide yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden toisiinsa. Esillä olevat teokset herättävät ajattelemaan, miten ja missä historia on näkyvillä. Mitä kaikkea voimmekaan saada selville esimerkiksi vanhan talon tapettikerroksista?
”Etsin Sastamalan kulttuurihistoriasta kiinnostavia ja itseäni puhuttelevia aiheita, joiden ympärille aloin työstää Jälkemme-näyttelyn teoksia. Teosteni kautta pyrin paitsi välittämään tunteita, myös raottamaan ovea vuosisatojen takaiseen Sastamalaan ja siihen mitä aikanaan on ollut”, kertoo kuvataiteilija Heidi Piippo.
Sastamalalaiset mukana näyttelyn teossa
Sastamalan 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Piippo otti sastamalalaiset mukaan toteuttamaan kahta teosta.
”Halusin heidän äänensä kuuluville. Sastamalalaisten kasvot ja sukutarinat avaavat uusia näkökulmia ja auttavat hahmottamaan yhteisen historiamme kulkua. Tarinat ja teosten ympärillä käydyt keskustelut herättivät jo tekovaiheessa paljon keskustelua siitä, mitä on olla sastamalalainen tänä päivänä. Toivon, että sama keskustelu jatkuu Jälkemme-näyttelyssä kävijöiden keskuudessa”, Piippo pohtii.
Näyttely on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joita juhlitaan tänä vuonna teemalla ”viihteen ja taiteen tiloissa”. Kulttuuriympäristöpäivien tavoitteena on, että kulttuuriympäristö nähdään voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.
Näyttely on avoinna 2.4.-31.8.2019 Sastamalan seudun museossa, Marttilankadun Tornihuvilassa. Näyttelykokonaisuuteen kuuluva ympäristötaideteos sijaitsee Pyhän Marian kirkon rannassa.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 15.8.–19.12.

  • to klo 10–18

Tapahtumapaikka: 

Sastamalan seudun museo

Sijaintikunta: 

Sastamala

Käyntiosoite: 

Marttilankatu 12

Postinumero: 

38500

Postitoimipaikka: 

Sastamala

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

info(at)pukstaavi.fi, 010 3212 950

Järjestäjä: 

Sastamalan seudun museo