Tapahtuma ei ole enää voimassa.

IKEBANA - japanilainen kukkienasettelukurssi - Liisa "Ranka" Nurminen

Tampere | Ahlman

Japanilainen kukkienasettelutaide eli ikebana on vuosisatoja vanha taidemuoto, jonka modernit tyylisuunnat lähestyvät nykytaidetta. Kurssilla opetettavan Sogetsu-ikebanan periaatteiden mukaan ''ikebana-asetelmia voi tehdä kuka tahansa, milloin tahansa, missä tahansa, mistä tahansa materiaalista.'' Kurinalaisten perusasetelmien harjoittamisen vastapainona on ilmaisun täydellinen vapaus.

Asetelma muodostuu maljakosta, oksista ja kukista, joiden tulee muodostaa tasapainoinen kokonaisuus. Asetelma on epäsymmetrinen ja siinä on tyhjä tila, josta ajatus mahtuu kulkemaan. Oksia leikataan, karsitaan ja taivutellaan, jotta asetelmasta saadaan halutunlainen. Harmoninen vaikutelma muodostuu oikeista mittasuhteista, väreistä ja muodoista.

Ikebana-kurssilla harjoitellaan aluksi perusasetelmia ja niiden muunnelmia matalaan ja korkeaan maljakkoon. Perusasetelmat harjaannuttavat saksien käytössä ja erilaisissa tukitekniikoissa, sekä edistävät kasvien tuntemusta ja esteettistä silmää.

Taitojen karttuessa harjoitetaan vapaita, teeman mukaisia asetelmia tavoitteena oman vapaan tyylin löytäminen. Asetelmien tekemisprosessi on jopa tärkeämpi kuin valmis asetelma. Vaikka kukka on tärkeä, sitäkin tärkeämpää on sen eläväksi tekeminen ja oma ilmaisu.

Ahlmanin vehreä kampus istutuksineen ja puineen tarjoaa hyvät puitteet ikebana-kurssille.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 1.7.
  • ti 2.7.
  • ke 3.7.
  • to 4.7.

Tapahtumapaikka: 

Ahlman

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Hallilantie 24

Postinumero: 

33820

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: