Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Finlandia - säveliä Suomesta

Tampere | Härmälän kirkko

Sibeliuksen syntymäpäivän, itsenäisyyspäivän ja Härmälän kirkon 70v.-juhlapäivän kunniaksi Härmälän kanttorina 1978-1984 toiminut Hannu-Heikki perheineen konsertoi kirkossa esittäen suomalaista, esittäjille läheistä musiikkia. Mukana on mm. Jean Sibeliuksen ja Oskar Merikannon rakastetuimpia sävelmiä. Hakulisen perheen (isä Hannu-Heikki, tytär Hanna-Leena, poika Johannes ja vävy Lauri) yhteiset esiintymiset alkoivat jo kotona Lahdessa, ja ovat kunkin oman uran ohella jatkuneet eri puolilla mm. perustamansa Kiteen kamarikonsertit ry:n puitteissa.

Esiintyjät ovat Sibelius-Akatemiasta valmistuneita musiikin maistereita, monipuolista muusikon uraa tekeviä ammattilaisia. Hanna-Leena työskentelee TAMK:in säestäjänä ja Pirkanmaan musiikkiopiston piano-opettajana, Lauri Tampere filharmoniassa, Johannes sijaisena Radion sinfoniaorkesterin 1. viuluissa. Hannu-Heikki on toiminut kanttorintyön lisäksi laulajana ja opettajana monissa erilaisissa tehtävissä ja yhteyksissä.

Koska kyseessä on Sibeliuksen syntymäpäivä, niin luonnollisesti hänen musiikkinsa on vahvasti edustettuna konsertissa. Etenkin näin itsenäisyyspäivän tienoilla sopii esitettäväksi Laulu ristilukista, onhan sen sanojen uskottu liittyvän sortovuosiin. Sibelius oli itse viulisti, joten soittimen ja soittamisen täydellinen tunteminen kuuluu viulusävellyksissä Humoreskit. Hänen tunnetuin ja rakastetuin sävellyksensä Finlandia ei esittelyä kaivanne, sekin kuullaan konsertissa.

Hannu-Heikki Hakulisella on muutamia läheisiä säveltäjäystäviä, ja nyt hän haluaa omistaa osan konsertista heidän tuotannolleen. Vilho Luolajan-Mikkola sävelsi Hakulisen toiveesta laulusarjan P. Mustapään Läkkiseppä Lindblad-runoihin, ja yksi sarjan vaikuttavimmista runoista ja sävellyksistä on Monumentti. Toinen konsertin säveltäjäystävistä on Kullervo Karjalainen, pohjoisen poika, Hanna-Leenan kummi, ja hänen sävellyksensä Aleksis Kiven runoon Ikävyys on karussa kauneudessaan koskettava. Härmäläläisillekin tuttu kanttori Markku Ylipää on säveltänyt useita hienoja lauluja, ja jo ensi näkemältä saattoi arvata, että Eino Leinon tekstiin sävelletty Rauhattoman rukous tulee niittämään suosiota, kunhan se ilmestyy kaikkien saataville.

Suomen kenties rakastetuin laulusäveltäjä on Oskar Merikanto, ja hänen musiikkiaan Hakulisen perhe on pitänyt runsaasti esillä konserttiohjelmissa. Härmälässä konsertissa kuullaan mm. Laatokka perhekvartetille sovitettuna.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 8.12. klo 15–17

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot: