Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Gangsta Rap Made Me Do It Pt. 1

Tampere | Gastropub Soho

Dj kuningaskurnuttaja tutustuttaa Sohon asiakkaita 90-luvun gangsta rapin ihmeelliseen maailmaan, muistuttaen samalla ihmisiä väkivallan mielettömyydestä ja turhuudesta.

Ensimmäisessä osassa käsittelen San Franciscon lahden alueelta tulevia artisteja ja heidän keskeisimpiä teoksiaan. Keskityn lähinnä vuosiin 1993-1997, koska kyseisiä vuosia voidaan pitää selkeänä kultakautena tämän genren teoksissa. Bay Area gangsta rap on monille genreä harrastaneille se suosituin tyylisuunta, itsekin allekirjoitan Bay Arean ylivertaisuuden, joskin 90-luvulla ns. kultaisina vuosina hyvää gangsta räppiä valmistui käytännössä kaikilla alueilla missä gangsta räppiä ylipäätään tehtiin (Länsi-rannikko, Etelä, Keskilänsi). Koin kuitenkin että Bay Area on ns. selkeä ja helpoin aloitus tämän (toivottavasti) toistuvalla teemalla varustetun dj-musisointi-illan aiheeksi. Mikäli pyrkimykseni toteutuu että voin jatkaa näiden iltojen pitoa aion tulevaisuudessa uhrata omat teemailtansa myös Los Angelesin alueelle, Etelästä Texasille, New Orleansille ja Memphisille. Keskilännelle. Ehkä myös teen yhden illan ns. Mafioso rapille, joka on itärannikon löyhä vastine gangstalle (varsinaista soundillisesti tyylipuhdasta gangsta räppiä kun ei tehty itärannikolla)

Illan teemaan liittyen täällä on pyrkimykseni mukaan jaossa myös käsiohjelma, joka tutustuttaa lyhyesti ihmisen tekstin muodossa illan musiikkiin sekä sen keskeisimpiin teoksiin.

Väittäisin että illan aikana tulee soimaan 90sti biisejä joita ei kuulla tyypillisissä räpinsoittelu illoissa. Mutta Bay Arealta on toki myös tullut muutamia maailmanlaajuisestikin isoja hittejä kuten Lunizin I Got 5 On It, joten toki koska merkkiteoksia haetaan, niin nämäkin tulevat soimaan.

Tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 30.11. klo 21

Tapahtumapaikka: 

Gastropub Soho

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Otavalankatu 10

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: