Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tampere Filharmonia: Keskeneräinen

Tampere | Tampere-talo, Iso sali

Lawrence Renes, kapellimestari
Anton Mejias, piano

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791): Pianokonsertto nro 19 F-duuri KV 459
Anton Bruckner (1824–1896): Sinfonia nro 9 d-molli

Puiden lehtiä, naisen hameen pilkkuja ja täpliä naapurin koirassa jatkuvasti laskeva Anton Bruckner oli hymyilevä anarkisti Wienissä, jossa itsetietoiset taiteen uudistajat eivät ymmärtäneet, että omaperäisesti omaa ideaansa sinfoniasta toiseen toistava maalaismies olisi suunnannäyttäjä sinfoniamusiikissa. Mutta niin hän vain oli. Viimeisessä sinfoniassaan Bruckner hyvästelee elämän ja omistaa teoksen ”rakkaalle Jumalalle”.

Hollantilais-maltalainen kapellimestari Lawrence Renes tunnetaan sekä orkesteri- että oopperakapellimestarina. Hän toimi vuodesta 2011 vuoteen 2017 Tukholman kuninkaallisen oopperan ylikapellimestarina ja sitä ennen mm. Bremenin filharmonikoiden ylikapellimestarina. Nykymusiikilla on hänen ohjelmistoissaan erityinen asema, hän on johtanut mm. useita John Adamsin oopperoita eri puolilla maailmaa. Tampereella hän vieraili keväällä 2018.

Pianotaiteilija An­ton Me­jias (s. 2001) on vart­tu­nut muusik­ko­per­hees­sä. Hän aloit­ti pia­non­soi­ton viisivuo­ti­aa­na Meri Lou­hoksen ohjauksessa. Vuon­na 2010 hän siir­tyi Si­be­lius-Aka­te­mian nuo­ri­so-kou­lu­tuk­seen Tep­po Koi­vis­ton, ja ny­kyi­sin myös Niklas Pok­in oppilaaksi. Hä­net hy­väk­syt­tiin myös Pie­ta­rin Rims­ki-Kor­sa­ko­v kon­ser­va­to­rioon. En­sim­mäi­sessä soo­lo­kon­sertissaan vuonna 2009 Anton Mejias soitti mm. sä­vel­tä­män­sä 12 pre­lu­din sar­jan. An­ton Mejias sai en­sim­mäi­sen pal­kin­non vuoden 2016 Suo­men Steinway Pia­no Fes­ti­vaa­lis­sa omas­sa ka­te­go­rias­saan (15–17 vuot­ta) ja edus­ti Suo­mea en­sim­mäi­sen ker­ran kan­sain­vä­li­ses­sä Steinway Pia­no Fes­ti­vaa­lis­sa Ham­pu­ris­sa. Tam­pe­reen pia­no­kil­pai­lus­sa 2017 hän tuli toiseksi, ja oli kisan nuo­rin osa­not­ta­ja sekä vä­lie­räs­sä että fi­naa­lis­sa.

Teokset tutuiksi -tilaisuus klo 18.

Konsertin yhteydessä lapsiparkki 3-12-vuotiaille.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 21.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Tampere-talo, Iso sali

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Yliopistonkatu 55

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

(03) 243 4111

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

28/22/15/8/5 € (Lippupisteellä hintoihin lisätään palvelumaksu.)​

Lipunmyyjät: 

Lippupiste

Osoite: