Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Ensimmäiset värit - Pinja Kupiainen

Tampere | Galleria Oranssi, Ekokampaamo Oranssi

Näyttelyn teokset ovat syntyneet koronapandemian aikana. Keväällä värit heräävät pikkuhiljaa talviunestaan, vaaleanvihreä, sininen, keltainen, vaaleanpunainen. Samalla ne symboloivat valonpilkahduksia maailmanhistorian poikkeuksellisen ajan keskellä. Elämä kuitenkin jatkuu. Talvi vaihtuu paljaaksi kevääksi, kevät alkukesän heleäksi vihreäksi ja kesän edetessä vihreä syventyy kellastuen lopulta elokuuksi.

Moni on tästä luonnon tutusta kierrosta hakenut turvaa, kun epävarmuuden aallot ovat tuntuneet liian suurilta. Luontoaiheet ovat lähellä minunkin sydäntäni, ne inspiroivat, innostavat ja ilahduttavat. Taiteessani värit ovat minulle muistutus elämän kauniista puolista. Kun on rankempia ajanjaksoja, on tärkeä panostaa palautumiseen. Tänä keväänä hain toista kertaa lääkikseen ja lääkäriys on taiteen ohella suuri kutsumukseni. Pääsykokeisiin valmistauduin kauan ja perusteellisesti. Kuitenkin aina kun lähtee tavoittelemaan itselle jotain hyvin merkityksellistä, epäonnistumisen pelko seuraa mukana. Korona heitti vielä lisää kapuloita rattaisiin, sisäänpääsy vaikeutui entisestään ja ovet eivät tällä kerralla vielä auenneet.

Taide oli keväällä, ja on aina ollut, turvasatama, paikka, jossa voin hengittää, purkaa mielen mutkia väreiksi ja muodoiksi, palautua. Hektisessä maailmassamme, jossa olemme jatkuvasti suuren informaatuotulvan alla, akkujen lataamisen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Taide myös kuuluu kaikille. Vaikka itse olen taiteeseen lumoutunut jo pienenä lapsena, koskaan ei ole liian myöhäistä tarttua siveltimeen. Mitkä olisivat sinun ensimmäiset värisi?

Tämä näyttely on ensimmäinen itsenäinen näyttelyni. Jos sinulle tulee jotain kysyttävää tai haluaisit tilata minulta teoksen, ota rohkeasti yhteyttä yksityisviestillä Instagramissa, Facebookissa tai sähköpostilla taiteilijakupiainen@gmail.com

Galleria Oranssi toimii Pamomäentie 30 Pyynikillä Ekokampaamo Oranssin tiloissa. Tervetuloa!
Oranssi 0505931721

Tapahtuma-ajat: 

  • 5.8.–27.8.

Tapahtumapaikka: 

Galleria Oranssi, Ekokampaamo Oranssi

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Palomäentie 30

Tapahtuman lisätiedot: