Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Galleria Muuntotila: Dino Vapaavuori – Werk Room

Tampere | Galleria Muuntotila, Lielahden Kartano

Galleria Muuntotilassa 28.9.-26.10.2019:
Dino Vapaavuori – Werk Room
Kaikille avoimet avajaiset 28.9 klo 11-17 Tampere päivänä Hiedanrannassa!

Werk Room

Sanana Werk Room viittaa "back stage" -tyyppiseen tilaan, jossa suositun tosi tv -ohjelman RuPaul"s Drag Racen kilpailijat laittautuvat esiintymiskuntoon peruukein, meikein ja kimaltavin asuin. Siellä kilpailijat myös tutustuvat toisiinsa ja viettävät aikaa yhdessä.

Drag queen -muotokuvista koostuva ensimmäinen yksityisnäyttelyni tuo tätä tunnelmaa katsojan koettavaksi.

Taiteilijana inspiroidun sosiaalisesta mediasta ja popkulttuurillisista ilmiöistä. Oma, henkilökohtainen performanssini alkaa siitä, kun alan työskennellä drag queen -muotokuvien parissa. Saavutan työskentelyn aikana tilan, jota omassa käsityksessäni voin kutsua transsiksi. Kuuntelen discomusiikkia, työstän kuvaa rutiininomaisesti, miettimättä itse tekemistä. Luotan sattumaan, sen hetkisiin fiiliksiin ja väreihin. Värit kuvissani kertovat kaiken oleellisen.

Aiheena Drag on hyvin ajankohtainen. Suuren viihdearvonsa lisäksi se on visuaalisesti näyttävä taidemuoto ja poliittinen kannanotto. Työni ovat oma tapani astua osaksi dragin maailmaa - keino osoittaa arvostusta ja tuoda iloa, neonvärejä ja glitteriä tähän poliittisesti sysimustaan ilmapiiriin!

Dino Vapaavuori, s. 1990, asuu ja työskentelee Tampereella. Valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Horoskoopissa Härkä. Instagram & EtsyShop: kovisdino

Galleria Muuntotila

Syyskuun lopulla Tampereelle avataan virallisesti uusi taidegalleria, Galleria Muuntotila. Hiedanrannassa Lielahden kartanolla sijaitseva galleria tulee keskittymään nykytaiteen esittämiseen ja sen toiminnasta vastaavat yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Rajataide ry.

Virallisia avajaisia vietetään 28.9. Tampereen päivän yhteydessä, kun Dino Vapaavuoren Werk Room -taidenäyttely avautuu. Kaksi huonetta kartanon alakerrasta tuli galleriakäyttöön jo elokuussa, kun Miina Puolitaipaleen taidenäyttely Väistämättä otti tilan haltuun. Kartano todettiin mielenkiintoiseksi paikaksi nykytaiteen esittämiseen jo vuoden 2018 aikana Galleria Hiedan toimiessa näyttelytilassa.

Jatkossa Muuntotila tulee esittelemään taidetta kuukausittain vaihtuvin näyttelyin. Rajataide ry vastaa näyttelyiden kuratoimisesta ja taiteilijoiden valinnasta. Rajataiteen Hämeenpuistossa sijaitsevan Galleria Rajatilan jatkaessa toimintaansa normaaliin tapaan tulee Galleria Muuntotila monipuolistamaan koko Tampereen taidetarjontaa.

Galleria Muuntotilassa tullaan esittelemään monipuolisesti kiinnostavaa nykytaidetta. Hiedanrannan tapahtumatoimintaan ja muuhun kulttuuritarjontaan galleria tuo toivotun lisän ja Rajataide ry:n ja Hiedanrannan yhteiset arvot: ekologisuus, yhteisöllisyys ja syrjimättömyys tulevat näkymään myös gallerian linjassa ja näyttelyvalinnoissa.

Galleria on kaikille avoin ja maksuton. Näyttelyn pitäminen Galleria Muuntotilassa on taiteilijalle maksutonta. Maksuttomuus ja ennakkoluuloton kuratointi antavat tilaisuuden myös rohkealle kokeilulle. Kartanon sekä Hiedanrannan tehdasalueen tilat ja toimijat luovat mahdollisuuden kiinnostaville yhteistyöprojekteille, tapahtumakokonaisuuksille ja onnekkaille sattumille.

Rajataide ry
Rajataide ry on vuonna 1996 perustettu tamperelainen kuvataiteilijoiden ja muiden kulttuurin ammattilaisten yhdistys, joka ylläpitää Hämeenpuistossa sijaitsevaa Galleria Rajatilaa ja sen yhteydessä toimivaa Laitapuoti-kirjakauppaa sekä Galleria Muuntotilaa Lielahden Kartanolla.

Hiedanranta
Muuntautuva Hiedanranta on kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen paikka kehittää elävää, monimuotoista ja kestävää kaupunkikulttuuria. Alueella toimii jo esimerkiksi skeittihalli Kenneli DIY, Kulttuuritila Kuivaamo ja taiteilijoiden ja käsityöläisten yhteisö, Hiedanrannan Paja. Alueen kulttuuritoimintaa koordinoi Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Tampereen Hiedanrannan kaupunginosa on tulevaisuuden älykäs ja kestävä kaupunginosa, jossa tulee olemaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Kaupunginosan rakentaminen alkaa vuonna 2020-luvun alussa ja raitiotietä rakennetaan vuosina 2021 - 2024. Kaupunginosan kehitystyön arvioidaan valmistuvan 2040 - 2050-luvuilla.

Galleria Muuntotila
Lielahden Kartano
Tehdaskartanonkatu 38
33400 Tampere
muuntotila@gmail.com

Aukioloajat:
Ti-Pe: 10-16
La: 11-16
Ma ja Su suljettu

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 28.9.–26.10.

  • ti klo 10–16
  • ke klo 10–16
  • to klo 10–16
  • pe klo 10–16
  • la klo 11–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Muuntotila, Lielahden Kartano

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Tehdaskartanonkatu 38

Postinumero: 

33400

Postitoimipaikka: 

Tampere

Sähköposti: 

muuntotila@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: