Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Henna Nerg: Beefy sekä Noora Ojanperä: I like danger (IV)

Tampere | Galleria Rajatila

Henna Nerg: Beefy

Beefy näyttelyssä tutkitaan Ilmastokriisiä ja sen lieveilmiöitä monipuolisin tekniikoin aina interaktiivisista testiiliveistoksista videoon. Katsoja pääsee kokeilemaan teurastusta ja pohtimaan vanhemmuutta tuotantoeläimen vinkkelistä. Yksittäinenkin yksilön valinta aiheuttaa suurkorporaatioiden resonoimana suuren kaiun. Okkultistiset elementit, eläintenoikeudet ja ihmisoikeudet nivoutuu yhteen kiinnostavaksi spektriksi tutkia ilmastokriisin aiheuttamaa uhkakuvaa tuntemallemme maailmalle. Tekijä on Kuopiossa syntynyt, nykyään Tampereella työskentelvä ja asuva taiteilija.

Noora Ojanperä: I like danger (IV)

I like danger (IV) on jatkuvassa prosessissa oleva mediakollaasi, joka ammentaa autofiktiivisestä materiaalista ja hyödyntää sattumaa.Teos koostuu löydetystä runoudesta, ääniraidoista ja videoista.
Teoksen lähtökohtana on fantasia hallinnan menettämisestä. Antaa asioiden tapahtua. Tehdä tilaa eksymiselle ja viipyilylle. Sellaisille asioille, joka näyttäytyvät vielä sumeina ja hämmentävinä. En ymmärrä, enkä yritä selittää.
Työskentelen materiaalin parissa rikkomalla niiden rakenteita, rytmejä ja muotoja. Keksin ohjeita, jotka ovat sotkuisia. Valitsen joka kolmannen sanan tai lauseen. Kirjoitan musiikinteko ohjelmaan ja annan sanojen muodostua ääniksi.
Noora Ojanperä (s.1993) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka on kiinnostunut intensiivisistä tunteista. Tällä hetkellä hän työskentelee valokuvan, videon, äänen ja tekstin parissa leikkiä hyödyntäen. Ojanperä on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemista 2020.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 28.11.–15.12.

  • ma klo 13–18
  • ti klo 13–18
  • ke klo 13–18
  • to klo 13–18
  • pe klo 13–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Rajatila

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Hämeenpuisto 10

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: