Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Jukka Silokunnaksen näyttely Entropy I Haiharan taidekeskuksen Tallissa

Tampere | Haiharan taidekeskus

Kelloa katsoessamme, emme oikeastaan katso aikaa. Katsomme ihmismielelle optimoitua, järjestystä tuovaa rakennetta, joka kertoo missä kohdassa aurinko on suhteessa sinuun.
Termodynamiikan toisen pääsäännön mukaan entropian käyttäytyminen ilmoittaa ajan kulkusuunnan. Entropian, eli epäjärjestyksen kasvu on muodostunut itselleni tärkeimmäksi ajan mittariksi.

Aika tarkoittaa siis liikettä. Liikettä, joka menee aina eteenpäin. Ajan ollessa asia, joka ei pysähdy koskaan, eikä siihen voi koskea, mitä siitä jää jäljelle?

Työskentelyni on henkilökohtainen matka tähän näkymättömään liikkeeseen. Teokseni pyrkivät tallentamaan ja tuomaan esiin ajan todellista luonnetta. Leikkiä kaiken katoavaisuudella ja loputtomalla tyhjyydellä. Tyhjyys ei kuitenkaan ole sama asia kuin merkityksettömyys. Jokainen tekomme liikkuu vääjäämättä eteenpäin. Ne aiheuttavat uusia reaktiota, tapahtumia ja ihmeellisiä sattumia.

Vaikka fysiikan lait kuvaavatkin melko tarkasti todellisuuttamme, ihmismielen monimutkaisuus kuitenkin ylittää ajan fyysiset rajoitukset. Me voimme liikkua taaksepäin, tarttua johonkin hetkeen ja tuoda sen mukanamme tulevaisuuteen.

Näitä ajassa tapahtuvia liikkeitä muistelemme, kun katsomme valokuvaa eilisestä.

Teokseni ovat fyysisesti kiinni kellon osoittamassa ajassa, sillä niiden tekemiseen käytetty aika vaihtelee 15 vuodesta yhteen sekuntiin. Vuodet sitovat korkealentoiset ajatukseni yhteen, jättäen jäljelle sen mitä minä olen. Entropian rytmittävä energiasidos.

Kello ei liiku, sinä liikut.

Jukka Silokunnaksen näyttely Kartano on avoinna 8.8.–30.8.2020 Haiharan taidekeskuksen Tallissa.

Taiteilija on tavattavissa Haiharan taidekeskuksen Tallissa Tapaa taiteilija! -tapaamisessa 29.8 klo 11–13. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 8.8.–30.8.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–18
  • su klo 12–18

Tapahtumapaikka: 

Haiharan taidekeskus

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Haiharankatu 30

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: