Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Juliana Hyrri – Pedot lammella & Anne Järvi – Ei saa koskea

Tampere | Galleria Rajatila

Juliana Hyrri – Pedot lammella

Näyttelykokonaisuuteni lahtokohtana on ajatus ihanteellisesta maailmasta, paratiisista. Paratiisi on satumainen todellisuus: onnellinen, esteettinen, yltakyllainen ja turvallinen. Se on uskomusten mukaan paikka kuoleman jalkeen, palkinto elamasta. Kuvaan paratiiseja, jotka samalla enteilevat myrskya, vaaraa vaarattomassa. Pedot ovat asettuneet lampien äärelle leikkiin, tanssiin tai taisteluun, eräänlaisena peilinä pohjimmiltaan primitiiviselle ihmisluonnolle.

Juliana Hyrri (s.1989) on helsinkilainen kuvataiteilija, joka tyoskentelee paasaantoisesti piirustuksen, maalauksen ja nykysarjakuvan keinoin. Hyrrin taiteessa toistuu päällekkäinen ja usein ristiriitoja synnyttävä kerronnallisuus nivoutuneena toiseuden, kasvun ja luopumisen teemoihin. Aihiot nousevat selkeästi esille erityisesti hänen esikoissarjakuvateoksessaan Satakieli joka ei laulanut (Suuri Kurpitsa, 2019).

Anne Järvi – Ei saa koskea

Maa valittaa helmikuun vaakasuorilla vesisateilla. Se huutaa huonoa oloaan ääri-ilmiöillä, mutta hallitsevalla kädellä ei ole sille korvia. Kuurona ja sokeana tekijä jättää merkit huomiotta ja jatkaa muuttumatonta liikettään.

Maailman tilaa seuratessa on vaikea välttyä ajatukselta, että ihminen on traumaattisin asia, mitä maapallolle on koskaan tapahtunut. Suhteellisen rauhallisesti alkanut suhde on muuttunut kiihtyväksi hyväksikäytöksi ja välinpitämättömyydeksi. Ihminen on kasvattanut henkistä yliotettaan ja hallitsee maapallon jokaista pintaa ja elementtiä. Kunnioitus on kadonnut oman edun tavoittelun tieltä, ja vaikuttaa siltä, ettei edes edessä häämöttävä tuho saa ihmistä muuttamaan toimintaansa. Mikäli maapallo selviää elossa ihmisestä, on sen edessä pitkä ja raskas toipumisprosessi. Ei saa koskea rajaa palan maata luonnonsuojelualueeksi ja antaa sille näin mahdollisuuden toipumiseen.

Anne Järvi on Turussa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee piirrosanimaation, piirroksen sekä tekstiiliveiston parissa. Järven teokset käsittelevät usein ihmistä ja tämän rakentamaa yhteiskunnan ja maailman ilmiöitä.

Paulon Säätiö on tukenut näyttelyn toteutusta.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 8.8.–25.8.

  • ma klo 13–18
  • ti klo 13–18
  • ke klo 13–18
  • to klo 13–18
  • pe klo 13–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Rajatila

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Hämeenpuisto 10

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: