Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kaija Pispa: Täydentävät tarinat

Tampere | Tahmelan Huvila

Minua on nuoresta tytöstä asti askarruttanut joidenkin eurooppalaisten kielten tapa puhua ihmisestä sanalla "mies". Ranskan kielessä voi muodostaa jopa hullunkurisen lauseen "la femme est un homme", kun halutaan sanoa "nainen on ihminen". Sananmukaisesti lause tarkoittaa "nainen on mies". Onko naisen siis oltava mies ollakseen ihminen?

Ihmisenä oleminen on monimutkainen asia. Jos seuraisimme ainoastaan vaistojamme, voisi olla yksinkertaisempaa sanoa: olen mies tai olen nainen. Miehen ominaisuuteni ovat olemassa, jotta voisin kaapata hedelmällisen naisen kainalooni ja päästä lisääntymään hänen kanssaan. Tai vastaavasti, naisen ominaisuuteni ovat olemassa, jotta voisin houkutella voimakkaan miehen lisääntymään kanssani. Jos meidän on tarkoitus kohdata ihmisinä, meidän on viisasta hieman hillitä näitä vaistojamme.

Miten voisin kuvata naista yhtä aikaa sisältä ja ulkoa? Miten voisin kuvata naista niin, että hänet voidaan näkyville asetetusta naisen ruumiistaan huolimatta nähdä ihmisenä? Miten naista voisi kuvata niin, että hän saa sellaisenaan olla: epäsovinnainen hassuttelija, historian henkilö, tietäjä, oman tiensä kulkija, surullinen ihminen, iloinen revittelijä, nautiskelija, haaveilija, eksoottinen, eroottinen, parantaja, korjaaja, uudistaja, taiteilija, epäonnistuja, lohduttaja, ystävä, äiti, rakastaja, velho?

Teema on ehtymätön. Jokainen saa tietysti katsoa kuvia omalla tavallaan, ja nähdä niissä, mitä haluaa. Minä voin kuvien tekijänä kertoa ainoastaan oman lähtökohtani. Kaikki muu on taiteen vapautta.

30.7.2020 Kaija Pispa

Näyttelyn avajaisia vietetään 31.7. klo 18-20

Tapahtuma Facebookissa https://www.facebook.com/events/307837090576345

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 31.7.–28.8.

  • ma klo 11–18
  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–16
  • su klo 12–15

Tapahtumapaikka: 

Tahmelan Huvila

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Uramonkatu 9

Postinumero: 

33240

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: