Krista Mäkelä: Löytövärien matkassa

Tampere | Tampere

Eräänä syksyisenä päivänä, lähimetsän tarjottua saaliiksi veriseitikkejä, keitän sienistä ja tammenäkämäjauheesta mustetta. Tästä kokeilusta aukeaa tie löytövärien maailmaan.

Totean eläväni värien yltäkylläisyydessä; kasvit, maa-ainekset, metalliromu, kodin biojätteet – kaikesta voi keittää, uuttaa tai jauhaa väriä. Löytövärien matkassa voi oppia havainnoimaan omaa lähiympäristöään ja sen tarjoamia materiaaleja aivan uudella tavalla. On vapauttavaa huomata, että kuka tahansa voi hankkia värejä ja heittäytyä kokeilevaan luovuuteen vain hyvin pienellä vaivannäöllä, ilmaiseksi. Löytövärien matkassa voi unohtaa taiteen tekemisen oikeaoppiset tekniikat, sillä vaikka värien historia on yhtä pitkä kuin ihmisenkin, niiden käytöstä ei ole vakiintuneita sääntöjä tai käytäntöjä. On vain vapaus kokeilla.

Löytövärit opettavat, että tärkeintä on matkan tekeminen ja kokeminen. Tuloksena on aina jotain yllättävää ja ilahduttavaa, jotain mikä houkuttelee tutkimaan ja kokeilemaan lisää, koukuttaa yhteyteen elollisen ja elottoman ympäristön kanssa.

Krista Mäkelä

Järjestäjä:
Tahmelan Huvila
0442443729
tahmelanhuvila.tapahtumat@gmail.com
https://www.facebook.com/tahmelanhuvila

Tapahtuma-ajat: 

  • 1.11.–30.11.

Tapahtumapaikka: 

Tampere

Sijaintikunta: 

Tampere

Postinumero: 

33240

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: