Näyttely: Marita Lappalainen ja Sanna Weckman

Tampere | Tahmelan Huvila
Marita Lappalainen "Koti"
Marita Lappalainen "Koti"

Marita Lappalaisen ja Sanni Weckmanin tekstiiliteoksia Tahmelan huvilalla 20.9. - 28.10.2019. Näyttely kuuluu osaksi Maailmantango-festivaalin nykytaideohjelmistoa FEM4.

Marita Lappalainen, tekstiiliteoksia

“Olen viehättynyt perinnetekstiilien tekotavoista. Tällä hetkellä olen kiinnostunut punonnasta, joka on ikiaikainen, kaikissa kulttuureissa käytetty tapa tehdä käyttöesineitä. Näyttelyyn olen tehnyt pieniä kolmiulotteisia taidetekstiileitä yksinkertaisella tuohipunonnan menetelmällä kierrätysmateriaaleista.”

http://www.maritalappalainen.fi/

Sanni Weckman, “Rasinpelto”, tekstiiliteos

“Sanni Weckman yhdistelee teoksissaan ihmisen kuvan esittämisen perinteeseen epätyypillisiä materiaaleja ja tekniikoita. FEM4 näyttelyyn Weckman tuo ryijyteoksensa Rasinpelto. Lankojen luomat harmaasävyiset pinnat rakentavat kuvan syntymäkodin maalaismaisemasta reilun sadan vuoden takaa. Valokuvan pohjalta toteutetussa työssä hahmot poseeraavat arkisesti peltotöissä, yhdessä työn keskellä, vertaisinaan. Kuvat ovat kuitenkin lopulta luotuja tarinoita, ja oikeaa totuutta niiden takaa on vaikeaa enään tietää.

Sukupuoli ja sen historia on teosten taustalla hienovaraisesti mutta voimakkaana: kuten perinteisesti naisten tekemä työkin yhteiskunnassa. Teema löytyy taustalta, suhteista, tilanteista ja hahmoista, kuten myös tekniikan ja materiaalin historiasta.”

https://sanniweckman.com/

Teokset on kuratoinut kuvataiteilija Veera Salmio. Lisätietoa muista FEM4 -näyttelyistä ja Maailmantango-festivaalista: http://www.maailmantango.net/fi/nykytaide/

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 7.10.–28.10.

  • ma klo 11–18
  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Tahmelan Huvila

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Uramonkatu 9

Postinumero: 

33240

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

0505237224
0504610106

Sähköposti: 

info@piiru.fi

WWW-osoite: 

piiru.fi

Tapahtuman lisätiedot: