Seurassa

Tampere | Sara Hildénin taidemuseo

Seurassa-näyttely juhlistaa 100-vuotiasta Tampereen Taiteilijaseuraa. Se esittelee kuusi Tampereen Taiteilijaseuran jäsentä, jotka ovat myös Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoita.

Sara Hildénin taidemuseo on kutsunut näyttelyyn kuusi 1950-luvulla syntynyttä taiteilijaa: Tomas Byströmin, Tuula Lehtisen, Osmo Rauhalan, Teemu Saukkosen, Jyrki Siukosen ja Ilkka Väätin. Heidän uriensa alkuvaiheet sijoittuvat 1980-luvulle, jolloin Suomen taide-elämässä rikottiin rajoja, etsittiin uusia taidemuotoja ja ilmaisun tapoja. Taiteen sisällöt ja käsitteellisyys korostuivat, samoin historiallisten lähteiden ja ajankuvien visuaalinen hyödyntäminen. Näyttelyn taiteilijoiden taiteilijuus on vuosia kestäneen uran myötä saavuttanut taidemaailman tunnustuksen. Esillä olevat teokset osoittavat, että työ taiteen parissa myös jatkuu.

Näyttelyn nimi Seurassa viittaa Tampereen Taiteilijaseuran jäsenyyteen ja näyttelykontekstissa kuuteen esilläolevaan taiteilijaan, joilla kullakin on tyylinsä ja tunnistettava kädenjälkensä. Seurassa-näyttelyssä jokaisella taiteilijalla on oma galleriatilansa, joista rakentuu kuusi yksityisnäyttelyä. Samalla kyseessä on ryhmänäyttely, jossa teosten välistä vuoropuhelua synnyttävät sisällöt, muodot ja aineet sekä taiteen historia ja nykyisyys. Teokset haastavat toisensa, mutta myös täydentävät toisiansa, ja tällä tavoin mahdollistavat hedelmällisellä tavalla uudet sisällöt ja tulkinnat.

Näyttelyn lähtökohtana ovat olleet taiteilijoiden Sara Hildénin säätiön omistamat teokset, joiden liittäminen kokoelmaan on tapahtunut pääsääntöisesti 2000-luvulla. Yhteistyössä taiteilijoiden ja museon henkilökunnan kanssa on rakentunut näyttelykokonaisuus, joka joidenkin osalta koostuu lähes kokonaan uusista teoksista.

Tapahtuma-ajat: 

  • 12.9.–17.1.2021

Tapahtumapaikka: 

Sara Hildénin taidemuseo

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Särkänniemi

Postinumero: 

33230

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

(03) 5654 3500

Sähköposti: 

sara.hilden@tampere.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

10/5 € tai Museokortti

Järjestäjä: 

Sara Hildénin taidemuseo