Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Urpu-Elina Korhosen ja Mirjami Töllin näyttely

Tampere | Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Esillä Tampereen Taiteilijaseuran satavuotisjuhlanäyttelyssä on taidemaalari Urpu-Elina Korhosen maalauksia ja kuvataiteilija Mirjami Töllin maalauksia ja veistosinstallaatioita. Taiteilijat ovat tavattavissa Talvipuutarhassa perjantaina 4.12. klo. 17.30-19.30. Tervetuloa!

Urpu-Elina Korhonen: Maalaukseni syntyvät luonnostelematta. Maalausprosessi lähtee liikkeelle pikkuhiljaa, varovaisesti, mutta maalauksen edistyessä, värin ja sommittelun kommunikoidessa syntyy parhaimmillaan pelottomuuden tila – kuva vie maailmaansa. Usein unohdan maalausvälineet ja ryhdyn maalaamaan paljain sormin. Työskentelyni on ekspressiivistä. Maalauksen työstäminen on välillä vaivalloista ja kompuroivaa, parhaimmillaan tanssia värin ja sommittelun kanssa – niin fyysistä, että maalaussession loputtua saatan olla lopen uupunut.

Vuosien saatossa maalauksieni maisemallisuus on vähentynyt ja värien monokromaattisuus lisääntynyt: yhdenkin värin sävyillä voi kertoa tarinan. Kun tarinaan on kirjoitettu viimeinen sana voi hetken aikaa hymyillä.

Pimeydessä ei ole väriä. Olen maalannut teokseni kevään ja kesän aikana. Siinä kohdassa kun valo ja värit ovat vahvistuneet. Värimaailmoiltaan ne ovat usein joko kelta- tai punavoittoisia. Keltaisen tunnen viittaavan seestymiseen ja valoon, punaisen dramaattiseen käännekohtaan.

Mirjami Tölli: Teokset ovat syntyneet 2018-20 välisenä aikana, jolloin elämäni on sisältänyt paljon muutoksia. Muutoksissa itseäni auttavat arjen rutiinit ja samankaltaisuudet, jotka kulkevat mukanani, minne menenkin. Teosten taustalla on jokin ohikiitävästä ajatuksesta tai pidemmän prosessoinnin tuloksena syntynyt muoto, yhdistelmä arjen-, luonnon- ja mielen elementtejä. Itselläni teosten ideat ja oivallukset tapahtuvat useimmiten luonnossa liikkuessa, esimerkiksi veden virtausta tai pilvien keveitä liikkeitä katsellessa. Luonnossa ajatukseni saavat tilaa ratkoa mielen painavia kysymyksiä. Teoksen materiaali lähtee yleensä ideasta, joka vaatii tietyn materiaalin vahvistamaan ilmaisua: pronssia, luonnonkuitua, keramiikkaa, akryylimaalausta.

Taiteellani tavoittelen sopua ja tasapainoa. Tasapainossa on yhtä aikaa läsnä valo ja varjo, keveys ja paino, kylläinen väri ja harmaa väri. Teokseni ovat yhden ihmisen kokemus mielen maailmasta suhteessa ympäröivään maailmaan tai vain välähdys eräästä hetkestä, jonka saan jakaa.

Järjestäjä:
Tampereen Taiteilijaseura ry.
0104202040
info@tampereen-taiteilijaseura.fi
http://www.maltinranta.fi

Tapahtuma-ajat: 

  • 2.12.–18.12.

Tapahtumapaikka: 

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Sijaintikunta: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: