Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Peräkonttimuseon näyttely

Tampere | Kalevan kulman Iloa arkeen -pysäkki, Väinämöisenkatu 25

Peräkonttimuseo on pieni museonäyttely, joka tuodaan autolla ikäihmisten lähelle eri puolille Tamperetta. Näyttely on esillä auton tavaratilassa. Peräkonttimuseon esineiden äärellä on jaettu monet mieleen painuneet muistot ja naurettu hersyvät naurut. Miten hiuksiin kierrettiin kuumaa piippausrautaa tai piikikkäitä papiljotteja, kuinka nailonsukissa paleltiin talvipakkasilla ja kuka poltti Klubia ja kuka Työmiestä. Makuaisteja kutkuttelevan Sitruunasoodapullon kohdalla on muisteltu niitäkin juomaelämyksiä, joissa kohtuuden opetus tuli koettua kantapään kautta.

Näyttely koetaan lähekkäin pienellä porukalla, sillä eihän peräkontin ääreen montaa ihmistä mahdu. Sekin on hauskaa, että näihin kiinnostaviin museotavaroihin voi tarttua, katsoa tarkemmin ja näyttää, mitä niillä tehtiin. Esineen käyttötarkoitus muistuu monille mieleen viimeistään siinä vaiheessa, kun sen ottaa käteensä.

Konkarit - ikähmisten museopalveluja tuotetaan kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa Tampereen kaupungilla. Konkarit -museopalvelut mahdollistavat ikäihmisen osallistumisen vuorovaikutteiseen museotoimintaan omassa lähiympäristössään. Palvelu on maksutonta ja sen lähtökohtana ovat ikäihmisten tarpeet ja toiveet.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 26.8. klo 13–14

Tapahtumapaikka: 

Kalevan kulman Iloa arkeen -pysäkki, Väinämöisenkatu 25

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Väinämöisenkatu 25

Postinumero: 

33540

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

0444000787
0444000774

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: