Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kansainvälinen balettigaala 2019

Tampere | Tampere-talo, Iso sali

Kansainvälinen balettigaala tuo Tampereelle poikkeuksellisen määrän klassisen baletin ja nykybaletin kansainvälistä huippuosaamista. Neljättä kertaa järjestettävä gaala on muodostunut yhdeksi Tampere-talon syyskauden kohokohdista. Perinteisen lyhyistä otteista koostuvan gaalaohjelmiston lisäksi talossa nähdään myös kokonaisia huippukoreografien tanssiteoksia. Gaala järjestetään yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa.

Tämän vuoden ohjelmisto nostaa esiin virtuoosimaisia miestanssijoita, todellisia megatähtiä. Huikea superlahjakkuus Daniil Simkin on Helsingin kansainvälisen balettikilpailun sekä Varnan ja Jacksonin balettikilpailujen voittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Wienin Valtionoopperassa ja tanssii tällä hetkellä Berliinin valtionbaletissa ja Amerikan Balettiteatterissa (ABT). Hänen lisäksi gaalaan saapuvat esiintymään Bostonin Baletin monitaituri yhdysvaltalainen Derek Dunn ja mm. Hollannin Kansallisbaletissa häikäisevän uran tehnyt herkän ilmaisuvoimainen hollantilainen Marijn Rademaker.

Bostonin Baletista saapuu myös Lasha Khozashvili, jonka tanssissa yhdistyvät gruusialainen temperamentti ja klassisen baletin suvereeni taituruus. Hän saa partnerikseen suomalaisen yleisön suuren suosikin Maria Baranovan, joka pitkän Bostonin Baletin rupeaman jälkeen siirtyy ensitanssijaksi Münchenin Valtionbalettiin. Heillä ohjelmistossa on Merirosvo-klassikon huikea kaksintanssi ja suomalaisen koreografin Jorma Elon herkkä Adagio. Yhdysvalloista saapuu myös Amerikan Balettiteatterissa uraa tehnyt suomalainen Elina Miettinen maailmanensi-ilta teoksella Aave.

Mukana gaalassa esiintyvä Tšekin kansallisbaletin ryhmä on tuttu menneiltä vuosilta. Tänä vuonna tšekkiläiset esittävät Mauro Bigonzetin koreografioiman intensiivisen dueton Vertigo sekä Katarzyna Kozielskan tyylikkään slaavilaista mielenmaisemaa herkällä otteella peilaavan koreografian Aspects.

Nuorta lahjakkuutta edustavat Dortmundin Baletin sveitsiläinen Amélie Demont ja italialainen Duccio Tariello. He esittävät hurmaavan dueton Black Swan. Koreografina on Marco Goecke ja musiikkina soi tietysti Tšaikovski.

Latvian kansallisbaletti saapuu gaalaan kuuden tanssijan voimin Elza Leimasen teoksella Images of Presence. Tähtitanssijatar Elza Leimane on aiemmin ihastuttanut lähinnä näyttämöllä lavakarismallaan ja teknisillä taidoillaan, nyt on vuorossa uusi rooli koreografina.

Konsertin kesto on noin kaksi tuntia.

Konsertissa on väliaika sekä lisäkatsomo.

Eikä tässä vielä kaikki!
Nukketeatteri Sytkyt tuo nukkenäyttämölle ennen balettigaalan alkua Duettoon klo 12 ja klo 14 balettisatujen aarteet.

Luvassa on satuasuun puettuna baletin historiaa Ranskan Aurinkokuninkaasta Tšaikovskiin. Mukana on myös balettiotteita Pähkinänsärkijästä, Prinsessa Ruususesta ja Joutsenlammesta. Lasten Balettigaalassa lapset pääsevät myös itse tanssimaan. Lapsille vapaa pääsy, aikuiset 10 € / lippu. Liput myynnissä Tampere-talon lipunmyynnistä ennen esitystä, ei ennakkovarausta.
Lue lisää: tampere-talo.fi/nukketeatteri-sytkyt

Tuotanto Tampere-talo, Lappeenrannan balettigaala ja Juhani Teräsvuori

Tapahtuma-ajat: 

  • su 1.9. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Tampere-talo, Iso sali

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Yliopistonkatu 55

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

(03) 243 4111

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Liput 68/58/42 €

Lipunmyyjät: 

Lippupiste

Puhelinnumero: 

0600 900 900

Osoite: 

Järjestäjä: