Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Mistä on isot tytöt tehty? - nykytanssiteos

Tampere | Liikelaituri

Villejä kesyttämättömiä naaraita. Mallinukkemaisia objekteja vaatekauppojen ikkunoissa. Petollisia seireenejä. Kilttejä kympin tyttöjä. Feministejä ja maailmanjohtajia. Kotiäitejä, ruumiita jätesäkeissä vai kenties ihan vaan tavallisia ihmisiä luotujen representaatioiden keskellä?

Mistä on isot tytöt tehty? -teos pureutuu tutkimaan naissukupuolisuuden ilmentymistä, luomista ja manipulointia 2020-luvulla. Millaiset ovat yhteiskunnan antamat raamit naiselle ja miten otamme ne naisina vastaan. Teos pyrkii avartamaan luotuja representaatioita ja naiseuden ympärillä pyöriviä ilmiöitä, tilastoja, käsitteitä ja kokemuksia.

Mistä on isot tytöt tehty? -nykytanssiteos luovii liikkeen ja äänenkäytöllisten elementtien välillä kiinnostuen improvisaatiosta, kompositioista, objekteista, tekstistä, tilasta ja tunnelmista.

Teos on itseironinen, tilaa ottava ja ruumiillinen äännähdys naiseudesta!

Ohjaus & Koreografia: Niina Rajaniemi
Konsepti: Rajaniemi Collective
Esiintyjät: Lotta Halinen, Klaara Haapanen, Hilja Penttinen, Vellamo Ikonen, Aletta Salo, Sofia Rintala ja Niini Järvinen
Äänisuunnittelu: Tony Sikström
Valo- ja äänitekniikka: Tito Kärnä
Puvustus/Lavastus/Valot: Niina Rajaniemi
Mentoronti: Heidi Kirves

Kuvat: Jussi Säilä
Video: Sami Jokisuo
Editointi: Jussi Säilä ja Niina Rajaniemi

Kesto: 60 min

Liput: 15€/10€ (käteinen)
Lippuvaraukset: liput@rajaniemicollective.fi

Tukijat: Pirkanmaan Tanssin Keskus ry, Taiteen edistämiskeskus ja Tampereen kaupunki

Rajaniemi Collective on Niina Rajaniemen perustama nykytanssikollektiivi. Vuonna 2017 perustettu ryhmä koostuu alalla työskentelevistä freelancereistä, joiden kanssa Niina tekee yhteistyötä produktio kohtaisesti. Ryhmän pyrkimyksenä on tuoda tanssia näkyväksi sekä luoda kaikille mahdollisuus reflektoida maailmaa taiteen avulla. Rajaniemi Collectiven viimeisimmat teosaihiot ovat kasitelleet luotuja sukupuolirooleja, yhteiskunnallisia valtarakenteita, henkisyytta, hapeaa ja henkilokohtaista maailmankatsomusta. Viimeisimmat teokset: Mistä on isot tytöt tehty? (2020), Cape Mosaic (2020), Loopperi (2018), J4CKET s J4CKET s (2017) ja CAYA (2017). Rajaniemen koreografioissa näkyy monien taiteenalojen yhteentörmäys, visuaalisuus, kokeilunhalu, fyysisyys, huumori sekä kiinnostus puhtaasti liikekieleen ja improvisaatioon.

https://rajaniemicollective.fi/

https://www.instagram.com/rajaniemi_collective

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 18.9. klo 19
  • la 19.9. klo 19
  • la 26.9. klo 19
  • su 27.9. klo 14

Tapahtumapaikka: 

Liikelaituri

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Yliopistonkatu 58 D

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: