Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Hullut mielenterveysmarkkinat -kirjasta tilaisuus

Tampere | Metso

Vanhustyössä ilmenneet laiminlyönnit ja puutteet olivat vain yksi osa sosiaali- ja terveydenhuoltoalaa riivaavista ongelmista. Myös mielenterveystyö on ajautumassa ennen kokemattomaan kriisiin, kun ala alistetaan markkinoille ja palvelut siirtyvät kansainvälisten suuryritysten vastuulle.

"Suomen viimeisten hallitusten vahvasti edistämä sosiaali- ja terveyspalvelujen markkinoistaminen on tuottanut monia tarkoittamattomia kielteisiä seurauksia", sanoo Hullut mielenterveysmarkkinat -kirjan kirjoittanut Markku Salo. "Nyt tarvitaan palvelutuotannon uudenlaista ohjausta."

Kirjassa perustyöntekijät kertovat työnsä ja työorganisaatioidensa surkeasta tilasta. Palveluorganisaation esimiehet, johtajat ja omistajat kuvaavat oman työnsä muutoksia. He kaikki näyttävät elävän omissa, erillisissä todellisuuksissaan. Teos kuvaa, kuinka yksityisen voiton tavoittelun, julkishallinnon ideologisten perusteiden ja palvelujen tilaamisen konkreettiset pelisäännöt johtavat mielenterveys- ja päihdetyön kurjistumiseen.

Tampereella pääkirjasto Metsossa (Pirkankatu 2) maanantaina 27.5. klo 18.00 alkaen järjestettävässä tilaisuudessa Markku Salolle kirjasta kommenttejaan esittävät Ulla-Leena Alppi, Kaija Jokinen, Matti Järvinen, Tomi Kallio, Leena Kostiainen ja Satu Tiitinen.
Musiikista vastaa pianisti ja säveltäjä Iro Haarla.

Keskustelu järjestetään Metson musiikkiosastolla, kirjaston toisessa kerroksessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 27.5. klo 18–19.30

Tapahtumapaikka: 

Metso

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Pirkankatu 2

Tapahtuman lisätiedot: