Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kanien joukkorokotuspäivä

Tampere | Eläinklinikka Hakametsä

Sitovat ilmoittautumiset nettiajanvarauksen kautta 21.9. mennessä, helppu.fi/ajanvaraus. Valitse valikosta käynnin syyksi Kanien joukkorokotus 25.9. ja varaa jokaiselle kanille oma 10 minuutin aika. Rokotteen hinta per kani on 75€ (norm. 90€).

Suomessa on vuodesta 2016 saakka esiintynyt kanien verenvuotokuumetaudin kakkoskantaa, ja sitä vastaan on onneksi myös rokote. Nyt Ruokavirasto on kuitenkin vahvistanut ensimmäisen myksomatoositartunnan. Naapurimaassa Ruotsissa on tätä poxviruksen aiheuttamaa tautia ollut jo usean vuoden ajan. Virus on kanien oma tauti, mutta voi tarttua myös rusakkoon ja metsäjänikseen. Oireita ovat pään turvotus, voimakas silmäluomien tulehdus ja ruviksi kehittyvät ihorakkulat. Virus leviää mm. vertaimevien hyönteisten tai sairastuneen kanin eritteiden välityksellä, tai suorassa kontaktissa kanista kaniin. Myksomatoosi voi aiheuttaa kaninpoikasissa myös äkkikuolemia ilman näkyviä oireita. Oireet ovat yleensä hengenvaarallisia.

Muiden maiden kokemuksista tiedämme, että rupien parantuminen vie ainakin 6-8 viikkoa. Sairastettu myksoomavirus antaa suojan muutamaksi kuukaudeksi. Tästä joukkorokotustapahtumassa saatavasta yhdistelmärokotteesta kani saa suojan sekä verenvuotokuumetautia että myksomatoosia vastaan ja sen vaikutus kestää vuoden.

Myös sisäkanit pitää rokottaa, koska taudin voi tietämättään kantaa sisälle vaatteissa tai kaninruuan mukana. Kanin voi rokottaa viiden viikon iästä lähtien. Yläikärajaa rokotettaville kaneille ei ole, mutta rokottaa voi vain terveen eläimen. Immuniteetti kehittyy kolmessa viikossa.

Mikään rokote ei anna satavarmaa suojaa.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 25.9. klo 13–18

Tapahtumapaikka: 

Eläinklinikka Hakametsä

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Sammon valtatie 7

Postinumero: 

33530

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

(03) 3143 6600

Sähköposti: 

helppu@helppu.fi

WWW-osoite: 

helppu.fi

Tapahtuman lisätiedot: