Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kirjanjulkkarit: Suomalainen Lato

Tampere | Rakennuskulttuurikeskus Piiru

"Onko mikään muu rakennus yhtä erottamaton osa suomalaista maisemaa kuin pellolle tai pellon reunaan pystytetty lato? Edellisten sukupolvien elämälle välttämätön hyötyrakennus on heinäntekoperinteen muututtua käynyt tarpeettomaksi. Ladot ovat kuitenkin mittaamattoman arvokas osa Suomen historiaa, rakennustaitoa, elinkeinotoimintaa sekä kiinteä osa vapaa-ajan viettoa."

Lempääläisen tietokirjailija Juha Kuisman kirjan "Suomalainen lato" Pirkanmaan julkkarit nyt Rakennuskulttuurikeskus Piirussa. "Suomalainen lato" kokoaa latojen perinteen koko rikkauden yksiin kansiin. Juha Kuisman vuosien arkistotyön ja maaseutumatkojen tulos tallettaa palasen suomalaista kulttuurihistoriaa. Kirjan hieno mustavalkokuvitus on kirjailijan pojan, arkkitehti Arttu Kuisman kamerasta sekä historiallisten arkistojen kätköistä.

Tilaisuuden järjestävät Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys, Pispalan kirjasto sekä Taivaannaula. Tilaisuuteen vapaa pääsy.

Tilaisuudessa mahdollisuus ostaa kirja kirjailijan signeerauksella.

* * *
Juha Kuisma on toiminut yhteiskunnallisten aineiden opettajana, toimittajana sanomalehdissä (Lalli, Aamulehti, Suomenmaa), tutkijana, pääministerin erityisavustajana 1993-1995, yrittäjänä, Pirkanmaan kyläasiamiehenä. Toimi 2004-2009 tammikuuhun Suomen maatalousmuseon johtajana, josta työstä irroittautui protestiksi museon valtionavun alentamiselle. Työskenteli pääministerien Vanhanen ja Kiviniemi tal.pol. avustajana 2009-2010. Kylien liiketoiminta-asiamiehenä Suomen Kylätoiminta ry:n valtakunnallisessa Kylien Bisneskeissit -hankkeessa 2011 -2014.

Lisäksi Kuisma on kirjoittanut koko joukon kirjoja, kolumneja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen sekä Loimaan Lehteen. Hän on kolumnistina Maaseudun Tulevaisuudessa ja sen kuukausilehti Kantrissa.

http://aviador.fi/kirjat/suomalainen-lato.htm
https://www.juhakuisma.fi/3
https://piiru.fi/
http://www.pispalankirjasto.fi/
http://www.taivaannaula.org/

Tapahtuma-ajat: 

  • to 31.10. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Rakennuskulttuurikeskus Piiru

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Uittajankatu 10

Postinumero: 

33250

Postitoimipaikka: 

Tampere

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: