Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Mental Health Art Week Tampere 2019

Tampere | Mielikahvila

Tapahtumassa esiintyvät Jukka Nousiainen, jonka levy "Ei enää kylmää ja pimeää" valittiin Soundi-lehden kriitikoiden äänestyksessä vuoden levyksi 2018, sekä Tampereen Kulttuuripaja Virran esiintyvä bändi Väärän väriset tapetit.

Sirkus Fokus-hankkeen kanssa pääsee kokeilemaan sosiaalista sirkusta ja Kulttuuriosuuskunta Uulu järjestää aikuisten muskarin. Sami Nygrénin ohjaamassa kirjoittajapiirissä käydään läpi kirjoittamisen iloja ja suruja.

Käsityöaktivistiryhmä Radikaalit Ristipistot Tampere järjestää avoimen kokoontumisen. Kimmo Ylösen Magreb-Pohjola -telttataideteoksen sisällä voi juoda teetä ja käydä hyviä keskusteluja. Tapahtuman aluksi voi käydä toivomassa omia suosikkikappaleitaan ja kuuntelemassa muiden suosikkeja.

"Taiteen ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnille" -keskustelussa pohditaan, miten taide saadaan osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja kuullaan kuulumisia 100 minuuttia taidetta -kampanjan edelläkävijöiltä Lempäälän Kotokampuksesta, Tampereen Koukkuniemestä ja Tays Pitkäniemestä.

Illan aikana kuullaan Liinu Lähteen ja Sami Nygrénin runoesitykset sekä Janne Vattulaisen stand up -esitys Äly hoi älä jätä. Mielikahvilassa on esillä Laura Aron ja Sami Nygrénin taideteoksia.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä lukuisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa Mielikahvila ja sen vapaaehtoiset, Tampereen mielenterveysseura ry ja Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on maksuton. Mielikahvilassa on tarjolla pientä purtavaa.

Tapahtuman tarkka ohjelma:

17.00 – 18.00 Toivemusiikkia

Tule toivomaan omaa suosikkikappalettasi. Raadin vetäjänä Mikko Hokkanen

17.00 – 18.45 Tule kokeilemaan sosiaalista sirkusta!
Sirkus Fokus -hanke http://www.sirkusfokus.fi/

Sirkus Fokus ajaa paikalle sirkuspyörällään ja tuo mukanaan sirkusvälinekattauksen: tarjolla herkullisia jongleerausvälineitä ja syötävän hyviä elämyksiä.

17.30 – 18.15 Taiteen ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnille -keskustelu

Miten taide saadaan osaksi jokaista päivää sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa? Mikä siinä on helppoa ja mikä siinä on vaikeaa? Miten taide toimii ja vaikuttaa?

Keskustelussa kuullaan kuulumisia 100 minuuttia taidetta -kampanjan edelläkävijöiltä Lempäälän Kotokampuksesta, Tampereen Koukkuniemestä ja Tays Pitkäniemestä. Keskustelua luotsaa taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalainen.

18.00 – 19.00 Aikuisten muskari
Henna Leisiö, Kulttuuriosuuskunta Uulu, http://uulu.fi

Aikuisten muskarissa jokainen saa tehdä sitä, mikä hyvältä tuntuu ja parhaiten itselle sopii. Mukana on soittimia eri maista, ja jokaisella vapaus valita kuinka paljon haluaa osallistua niiden soittamiseen.

18.30 – 18.45 Sami Nygrén: runoja

Runoilija Sami A. Nygrén on v. 1999 junantuoma tamperelainen kitaraa soittava neljän teoksen isä ja kahden kissan yksinhuoltaja.

"olen mies johon on asennettu Windows vaikka Linux olisi parempi"
(Valitus, virret, korkeat veisut, 2017)

18.45 – 19.00 Liinu Lähde: runoja

Liinu Lähde on tamperelainen kirjailijanimimerkki, jonka takaa löytyy paitsi kirjailija, myös runoilija, harrastevalokuvaaja ja taiteen sekatyöläinen. Ihmisyys ja siihen liittyvä elämänkirjo, kirpeänironinen yhteiskuntakriittisyys ja huumoria pursuava maalaisromantiikka kuuluvat Lähteen aihepiireihin.

19.00 – 19.30 Väärän väriset tapetit
https://vaaranvarisettapetit.bandcamp.com/releases

Väärän väriset tapetit on vuodesta 2015 alkaen toiminut tamperelainen yhtye, joka soittaa kirjavaa rock-musiikkia nurmikossa kierimisestä, ankeista juhlista ja halvoista kerrostaloyksiöistä.

19.00 – 21.00 Kirjoittajapiiri, ohjaajana Sami Nygrén
https://www.facebook.com/events/1065603526952928/

Kirjoittajapiiri kokoontuu joka toisen viikon tiistaisin Mielikahvilassa. Edustettuina ovat kirjallisuuden tyylilajit lyriikasta proosaan. Ryhmässä käydään läpi kirjoittamisen iloja ja suruja osallistujien omien tekstituotosten avulla sekä tehdään lyhyitä harjoituksia, joiden avulla voidaan saada mahdollisia lukkoja avatuksi. Kirjoittajapiiriin on tervetullut niin kirjoittamisen konkari kuin vasta-alkajakin ja siellä voi käydä silloin kun se itselle sopii. Lisätiedot: saminygren@gmail.com, p. 040-1404326

19.35 – 19.55 Janne Vattulainen: stand up -esitys Äly hoi älä jätä

20.00 – Jukka Nousiainen (soolona)
http://jukkanousiainen.net/intternet-love/etusivu.html

Jukka Nousiaisen uusin levy, kesällä 2018 ilmestynyt "Ei enää kylmää eikä pimeää" käsitteli selviytymistä rahan ehdoilla muuttuvassa kaupungissa. Levy keräsi kiittäviä arvioita kautta linjan ja kriitikot valitsivat sen vuoden levyksi Soundi-lehdessä.

"Olen ollut häkeltynyt siitä kuinka lämpimän vastaanoton viimeisin levyni sai. Sehän kertoo kuitenkin enimmäkseen minun mielenterveydestäni - tai ongelmistani sen kanssa. Kuka sellaista jaksaa kuunnella? Monet ovat tulleet puhumaan siitä, kuinka he saavat voimaa musiikistani. Itse koen että itse musiikki on tärkeintä, minä toimin musiikkikappaleiden koostajana ja esittäjänä vain asioiden välittäjänä."

Koko tapahtuman ajan:

Radikaalit Ristipistot Tampere: https://www.facebook.com/radristipistottre/
Radikaaleissa ristipistoissa väkerrellään pieniä (tai miksi ei isompiakin) vallankumouksellisia tekoja – Julista vihaasi, rakkauttasi, turhautumistasi, utooppisia haaveitasi neulalla ja langalla kankaalle queerfeministisessä hengessä!

Kimmo Ylönen: Magreb-Pohjola -teos https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/kimmo-ylonen

"Päätin ommella yhteen noiden seitsemän teltan huiput. Voimme tulla saman katon alle. Juomme kenties kupin kahvia, kuten on tapana suomalaisessa keittiössä ja beduiinin teltassa. Teos pyrkii tarkastelemaan kulttuurien kulkemista ja vaikutteiden välittymistä enemmän niitä yhdistävien kuin erottavien piirteiden kautta"

Mielikahvilassa on esillä Laura Aron ja Sami Nygrénin taideteoksia

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä lukuisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa Mielikahvila ja sen vapaaehtoiset, Tampereen mielenterveysseura ry ja Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste.

Lisätietoa:

Mielikahvila
Emmi Siirtonen
p. 050 3541 695
emmi.siirtonen@mielikahvila.fi
www.facebook.com/mielikahvila

Arttu Haapalainen, Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 843
arttu.haapalainen@taike.fi
https://100minuuttiataidetta.taike.fi

Tapahtuma-ajat: 

  • to 23.5. klo 17–21

Tapahtumapaikka: 

Mielikahvila

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Sorinkatu 4

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: