Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Mitä on poliittinen vapaus?

Tampere | Kulttuuritalo Laikku, luentosali

Vapaudella on positiivinen kaiku. Kukapa ei haluaisi olla vapaa ja edistää vapauden politiikkaa? Kaikista maista löytyy poliitikkoja, jotka kertovat olevansa vapauden asialla. Mutta mistä puhumme, kun puhumme vapaudesta? Vapauden käsitteellä on historiansa ja yhä edelleenkin sillä tarkoitetaan eri asioista puhujasta riippuen. Esitelmässään "Mitä on poliittinen vapaus?" Sami Syrjämäki esittelee vapauden eri merkityksiä ja käy läpi erilaisia vapauteen liittyviä kysymyksiä.

FT Sami Syrjämäki on toimittanut lukemiston Vapaus (niin&näin-kirjat, 2018), joka sisältää klassisia kirjoituksia vapaudesta 1600-luvulta alkaen tähän päivään. Nykyään Tieteellisten Seurain Valtuuskunnassa työskentelevä Syrjämäki toimi pitkään niin&näin–lehden toimituksessa. Hän on kirjoittanut vapaudesta sekä sananvapaudesta muun muassa Logos ensyklopediaan ja niin&näin–lehteen. Hän on tutkinut vapauden käsitehistoriaa myös filosofian alan väitöskirjassaan.

Tilaisuus kuuluu Tampereen kriittisen korkeakoulun Ihmisenä oleminen -sarjaan. Juontajana toimii filosofi Timo Vuorio. Tilaisuus on avoin ja maksuton. Sydämellisesti tervetuloa!

LIsätietoja: https://kriittinenkorkeakoulutampere.blogspot.com

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 11.10. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Kulttuuritalo Laikku, luentosali

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Keskustori 4

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: