Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Naisten päivä - Tähtiä alla ja yllä

Tampere | Pispalan kirkko

Naisten oma lauantai Pispalan kirkolla Naistenpäivän aattona.
Klo 13 Tähtiä alla ja yllä - musiikkidraama, näyttelijä Anu Niemi ja Vox Cor -naiskuoro johtajana Tarja Laitinen
kahvitarjoilua, pajoja,tyynykonsertti-hetki ja runoja. Ohjelma 10€
Pajoissa palataan näytelmän teemoihin eri tavoin mm. keskustellen ja maalaten.

Tähtiä alla ja yllä - pienoisnäytelmä kertoo monologein ja lauluin Harjun naisen elämästä vuosikymmenten saatossa. Teos kantaesitettiin vuonna 2017 Harjun seurakunnan täyttäessä 80 vuotta. Tamperelaisen Elisa af Hällströmin käsikirjoitus on fiktio Harjun naisen arjesta ja pyhästä, unelmista, rakkaudesta ja selviytymisestä elämässä eteenpäin.

Esityksen ytimessä ovat Kaj Chydeniuksen ja Vesa Tuomen säveltämät laulusarjat Lauri Viidan runoihin. Vesa Tuomi on myös sovittanut kuorolle Eeva Konnun sävellyksen Alfhild. Hämeenlinnalaisen diakoni Kauko Niinimaan tekstit kertovat yleisesti naisten kohtaloista, joita hän on kohdannut työssään. Sävellykset niihin on tehnyt rehtori Terhi Niinimaa.

Pääroolissa morsiamena nähdään televisiosta ja teatterista tuttu Anu Niemi. Kaksitoista jäseninen naiskuoro Vox Cor vastaa musiikista. Ryhmää luotsaa kanttori Tarja Laitinen, joka on valinnut musiikin ja johtaa esityksen.On valon ja ilon hääjuhlaa, arkea lakananvetoineen, eikä sotaakaan voi ohittaa. Mutta sitten herää toivo ja usko tulevaisuuteen. Ja kirkko elää tässä rinnalla niin surussa kuin ilossa. Morsian edustaa erilaisia naiskuvia ja musiikki kuvaa heidän mielenmaisemiaan.

Tähtiä alla ja yllä on sitaatti Lauri Viidan runosta, joka kuullaan Vesa Tuomen sävellyksenä.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 7.3. klo 13

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot: