Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Opastettu kierros Pyhien luonnonpaikkojen valokuvanäyttelyyn

Tampere | Tahmelan Huvila

Taivaannaula ry järjestää opastetun kierroksen pyhien luonnnonpaikkojen valokuvanäyttelyyn Tahmelan Huvilalla. Kierroksella Taivaannaulan pitkäaikainen aktiivi Anssi Alhonen kertoo valokuvien taustoista ja pyhien paikkojen kulttuurisista merkityksistä. Opastus on maksuton. Kierrokselle pääsee mukaan alle 50 henkeä. Tervetuloa!

Virolainen Hiite Maja -säätiö on järjestänyt vuodesta 2008 alkaen Hiisien valokuvakilpailua, jossa esitellään eri kansojen perinteisiä pyhiä luonnonpaikkoja. Kilpailun tavoitteena on kunnioittaa luonnontilaisten pyhien paikkojen luonnonperintöä ja kulttuuriperintöä. Lisäksi kilpailun kautta pyritään dokumentoimaan paikkojen nykytilaa sekä ohjaamaan ihmisiä vierailemaan niissä ja suojelemaan niitä. Vuoden 2019 kilpailuun lähetettiin satoja kuvia 20 valtion alueelta ja 41 eri kansan pyhistä paikoista.

Perinnejärjestö Taivaannaula ry on jo vuosien ajan kerännyt tietoa Suomen perinteisistä pyhistä luonnonpaikoista Hiisi-hankkeen muodossa. Hankkeen puitteissa näitä kohteita on valokuvattu ja dokumentoitu vapaaehtoisten voimin. Hiisi-hankkeen puitteissa on myös tehty kansainvälistä yhteistyötä Hiiten Majan ja muiden tahojen kanssa.

Taivaannaulan tuo nyt Hiite Majan säätiön luvalla kilpailun voittajakuvia nähtäville myös Suomeen. Suomalaiselle yleisölle lienee iloinen yllätys, että voittajakuvien joukossa on myös muutama kuva Suomen pyhistä luonnonpaikoista. Näyttelyn järjestäminen on osa Taivaannaulan pyrkimystä edistää kansanuskon tuntemien pyhien luonnonpaikkojen tuntemusta Suomessa ja pitää paikkoihin liittyvät paikallisperinteet elävinä.

Valokuvanäyttelyn järjestäminen jouduttiin perumaan keväällä tautitilanteen vuoksi. Nyt tilanteen muututtua näyttely on auki Tahmelan Huvilalla kesäkuun alusta juhannukseen saakka. Näyttelyyn pääsee tutustumaan Tahmelan Huvilan aukioloaikoina. Näyttelyn suojelijana on Harri "KirkkoHarri" Henttinen Vesilahdesta.

Tahmelan Huvila sijaitsee osoitteessa Uramonkatu 9, 33240 Tampere. Tahmelan Huvila on yhteisöllinen osallistava kulttuurikeskus, jonka toiminnasta vastaa Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys yhteistyöverkostonsa kanssa.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 3.6. klo 18–19

Tapahtumapaikka: 

Tahmelan Huvila

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Uramonkatu 9

Postinumero: 

33240

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

0505237224
0504610106

Sähköposti: 

info@piiru.fi

WWW-osoite: 

piiru.fi

Tapahtuman lisätiedot: