Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Runoja ja ruutuja: Pekka Kytömäki ja Kaija Papu

Tampere | Kulttuuritalo Laikku

Runoja ja ruutuja on nykyrunoutta ja nykysarjakuvaa kohtauttava tapahtumakiertue, joka startattiin syksyllä 2018 Pirkanmaan kuntien kirjastoissa. Kiertueella vaihtuvat taiteilijatyöparit keskustelevat runoilijan ja sarjakuvataiteilijan työstä läänintaiteilijoiden kanssa. Tilaisuus huipentuu esitykseen, jossa runoilijan teksti yhdistyy sarjakuvataiteilijan kuviin elämyksellisellä tavalla. Laikun tilaisuudessa mukana on erityinen skeittitwisti, koska molemmat taiteilijat ovat myös skeittaajia. Kaija Papu mukana myös Oispa sipsejä -skeittilautanäyttelyssä.

Pekka Kytömäki on tamperelainen runoilija ja kääntäjä. Hänen esikoisrunokokoelmansa Ei talvikunnossapitoa ilmestyi 2015, ja toinen kokoelma Valo pilkkoo pimeää vuotta myöhemmin. Kytömäki on myös palindromirunous-spesialisti. Palindromirunokokoelma Aattelu rulettaa ilmestyi 2018.

Kaija Papu on tamperelainen tatuoija, kuva- ja sarjakuvataiteilija. Hänen mittava tuotantonsa sisältää mm. virkkaamalla toteutetun replikan suomalaisesta poliisiautosta, kahdeksan osaa Kuvatus-päiväkirjasarjakuvaa yhteistyössä Aino Louhen kanssa, videoteoksia ja piirrosdialogeja muiden taiteilijoiden kanssa.

Haastattelijoina toimivat läänintaiteilijat Anna Elina Isoaro ja Ville Pirinen.

Vapaa pääsy - Tervetuloa!

Tapahtuma on osa Tampereen Tarinatehdas Goes Laikku -tapahtumakokonaisuutta. Ohjelma on tehty yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 23.10. klo 17.30–19

Tapahtumapaikka: 

Kulttuuritalo Laikku

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Keskustori 4

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

0408062330

Sähköposti: 

kulttuuri@tampere.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Venla Moisala, 0505232134 venla.moisala(at)tampere.fi

Järjestäjä: