Talvilomalla juhlitaan muumeja!

Tampere | Muumimuseo

Muumien juhlavuotena 2020 on kulunut 75 vuotta ensimmäisen muumikirjan julkaisusta.

Juhlan kunniaksi Muumimuseo on täynnä värikkäitä juhlamenoja. Menossa mukana on mm. Tampere Filharmonian soittajat fanfaareineen ja juhlamarsseineen. Juhlaopastuksilla jutellaan Muumipeikolle tärkeistä asioista kuten ystävistä, uteliaisuudesta ja seikkailuista. Museon Ateljeessa on tunnelma katossa lyhtyineen ja juhlaliputuksineen. Tule mukaan nonstop-työpajaan tekemään oma riemukas lippusi tai viirisi! Tee sellainen Muumipeikolle tai kenelle tahansa, joka on suurenmoisen juhlalippusi arvoinen!

Muumimuseon uusi 15.2.2020 avautuva vaihtuva näyttely on Muumit ja meri.

Muumilaaksoa ympäröivässä meressä ja muumien tyrskyisissä tarinoissa on kaikuja Tove Janssonille (1914–2001) tärkeästä Itämerestä. Meri piirtää Muumilaakson ääriviivat, samalla
tavoin kuin Itämeri Suomen.

Näyttelyssä Muumit johdattelevat meitä luontoystävälliseen elämäntapaan kirjojen alkuperäiskuvituksin. Kuvituksissa Muumit seikkailevat merellä, muuttavat majakkaan ja
huviretkeilevät rantakallioilla. Elävä meri on kuin yksi kirjan hahmoista.

Muumit kohtelevat luontoa aina kunnioittavasti. Muumit matkustavat, syövät ja elävät ympäristönsä kanssa yhteisymmärryksessä. Muumien elämäntyyli jättää yksinkertaisuudessaan vähän jälkiä maalle tai merelle. Kuten Muumit, arjen pikkuisia ympäristötekoja voi tehdä meistä jokainen. Merikin muodostuu pienistä pisaroista. Itämerta voimme suojella kaikki yhdessä.

Muumimuseo osallistuu näyttelyllään Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön #MEIDÄNMERI-kampanjaan Itämeren tilanteen parantamiseksi. Kampanja ajoittuu Muumien juhlavuoteen 2020, jolloin on kulunut 75 vuotta Tove Janssonin ensimmäisen muumitarinan julkaisemisesta. Itämeri on ainoa meremme, joten pidetään siitä huolta!

©Moomin CharactersTM

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 15.2.–1.3.

  • ti klo 9–17
  • ke klo 9–17
  • to klo 9–19
  • pe klo 9–19
  • la klo 10–17
  • su klo 10–17

Tapahtumapaikka: 

Muumimuseo

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Tampere-talo Yliopistonk 55

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Sähköposti: 

muumi@tampere.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

13 / 6 €

Lipunmyyjät: 

Muumimuseo

Osoite: