Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Toven torstai: #MEIDÄNMERI

Tampere | Muumimuseo

Ensimmäinen muumikirja Muumit ja suuri tuhotulva ilmestyi 75 vuotta sitten vuonna 1945. Juhlavuonna nostetaan keskiöön meri, joka on Tove Janssonin muumitarinoissakin tärkeä elementti. Moomin Charicters yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa kiinnittää juhlavuoden #MEIDÄNMERI-kampanjassaan huomon Itämeren tilaan ja sen suojeluun. Muumimuseon juhlanäyttely Muumit ja meri puolestaan esittelee muumien idyllisen meren. Tämän vuoden Toven torstaitten keskusteluissa paneudutaan ajakohtaisiin Itämeri-kysymyksiin. Keskusteluja ennen klo 16 kuraattorinkierros Muumit ja meri -näyttelyyn.

Muumit ja meri 15.2.2020 - 31.1.2021

Muumilaaksoa ympäröivässä meressä ja muumien tyrskyisissä tarinoissa on kaikuja Tove Janssonille (1914–2001) tärkeästä Itämerestä. Meri piirtää Muumilaakson ääriviivat, samalla
tavoin kuin Itämeri Suomen.

Näyttelyssä Muumit johdattelevat meitä luontoystävälliseen elämäntapaan kirjojen alkuperäiskuvituksin. Kuvituksissa Muumit seikkailevat merellä, muuttavat majakkaan ja
huviretkeilevät rantakallioilla. Elävä meri on kuin yksi kirjan hahmoista.

Muumit kohtelevat luontoa aina kunnioittavasti. Muumit matkustavat, syövät ja elävät ympäristönsä kanssa yhteisymmärryksessä. Muumien elämäntyyli jättää yksinkertaisuudessaan vähän jälkiä maalle tai merelle. Kuten Muumit, arjen pikkuisia ympäristötekoja voi tehdä meistä jokainen. Merikin muodostuu pienistä pisaroista. Itämerta voimme suojella kaikki yhdessä.

Muumimuseo osallistuu näyttelyllään Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön #MEIDÄNMERI-kampanjaan Itämeren tilanteen parantamiseksi. Kampanja ajoittuu Muumien juhlavuoteen 2020, jolloin on kulunut 75 vuotta Tove Janssonin ensimmäisen muumitarinan julkaisemisesta. Itämeri on ainoa meremme, joten pidetään siitä huolta!

©Moomin CharactersTM

Tapahtuma-ajat: 

  • to 28.5. klo 17–18

Tapahtumapaikka: 

Muumimuseo

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Tampere-talo Yliopistonk 55

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Sähköposti: 

muumi@tampere.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

13 / 6 €

Lipunmyyjät: 

Muumimuseo

Osoite: