Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Vaatevallankumous Keskustorilla

Tampere | Keskutori

Tiedätkö, kuinka monta ämpärillistä vettä tarvitaan yhden tennissukkaparin valmistamiseen? Keskustorilla otetaan osaa kansainväliseen Vaatevallankumoukseen, jossa ihmiset ympäri maailmaa toivovat vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Keskustorin tapahtumassa luvassa mm. elävää musiikkia, Maailmantanssia, kisailua, mielenkiintoisia haastatteluja sekä havainnollistavia installaatioita tekstiiliteollisuudesta.

Tamperelaisten tuottama vuosittainen tekstiilijäte painaa saman verran kuin 194 nysseä! Tampereella tekstiilijätettä syntyy noin 3,8 miljoonaa kiloa vuodessa. Vaateteollisuuden hiilijalanjäljen on tutkittu olevan suurempi kuin laiva- ja lentoliikenteen yhteensä. Luonnonvaroja kuluu valtavia määriä ja itse tuote on usein käytössä vain vähän aikaa. Helpoin tapa ottaa askel kohti vastuullisempaa kuluttamista on harkita uuden vaateostoksen kohdalla tarkasti, onko ostos todellakin tarpeellinen. Vaateostoksilla tuotteen laatuun kannattaa panostaa, jotta vaatteesta tulisi mahdollisimman pitkäikäinen. Tampereella on hyvä ekologisen muodin ja käytettyjen vaatteiden kulttuuri, joten vaihtoehtoja kestävämmille valinnoille löytyy runsaasti.

Tapahtuman järjestää Ekokumppanit Oy. Yhteistyössä Vaatevallankumouksen Tampereen tiimi, Pirkanmaan Jätehuolto Oy ja Nextiili-paja. Tapahtuma on osa kansainvälistä Fashion Revolution -kampanjaa. Ohjelmaan ja aikatauluihin voi tutustua tarkemmin tapahtuman Facebook sivulla (VaateVallanKumous).

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 23.4. klo 10–18

Tapahtumapaikka: 

Keskutori

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Keskustori, Tampere

Tapahtuman lisätiedot: