Tapahtuma ei ole enää voimassa.

The Body

Tampere | Hällä-näyttämö

The Body on esitys kauneudesta ja tuon kauneuden samanaikaisesta mahdottomuudesta. Se on tanssi merkityksenannon monimutkaisuudesta ja inhimillisestä hauraudesta.

Teoksessa on kaksi toisiinsa nivoutuvaa teemaa: menneisyyden ja tulevaisuuden samanaikaisuus sekä aistimellisuuden ja ajatuksen yhteentörmäys. Esiintyjät luovat kehollisia muodonmuutoksia, jotka resonoivat ajatonta ja ikiaikaista sekä toisaalta hetkellisyyttä ja kaiken katoavaisuutta.

Liisa Pentin duettoteos palkitun tanskalaisen esitystaiteilijan Bo Madvigin kanssa nostaa nimensä mukaisesti valokeilaan kehon. Esiintyjien sanaton vuoropuhelu ei esitä vaan tuo näkyväksi mielen ja kehon dialogin tilassa ja ajassa. Sisältä nouseva liike tutkii kehon mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia tilassa. Mitä näemme kun katsomme kehoa? Osaammeko katsoa kehoa merkityksistä vapaana? Ja onko se ylipäänsä tarpeellista?

Meri Ekolan valosuunnittelu luo esitystilaan muuttuvia tilanteita, joissa kehot nousevat esiin ja tulevat nähdyiksi. Äänisuunnittelija Jouni Tauriainen on luonut merkityksiä pakenevan ajattoman äänirihmaston, joka yhdistyy pukusuunnittelija Tua Helven kuulaisiin esiintymisasuihin ja Tsaikovskin värisevään D-duuri viulukonserttoon.

The Body on ensimmäinen osa vuosina 2017-18 syntyvästä teossarjasta TheBody is a (clear) Place in the Space. Teossarja tutkii kehon ja tilan muodonmuutoksia esitystilanteessa, vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Koreografia: Liisa Pentti
Tanssi: Liisa Pentti ja Bo Madvig
Musiikki- ja äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Valosuunnittelu: Meri Ekola
Kuvat: Uupi Tirronen

Kesto: 75 min

Tapahtuma-ajat: 

  • la 25.5. klo 17

Tapahtumapaikka: 

Hällä-näyttämö

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Hämeenkatu 25

Postinumero: 

33200

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Tanssivirtaa-festivaali, liput@tanssivirtaa.net, p. 050 556

Lippujen hinnat: 

25 / 17 / 10 €. Ryhmäliput (väh. 5hlöä) 15 / 12 / 8 €

Lipunmyyjät: 

Tanssivirtaa-festivaali

Puhelinnumero: 

050 556 6025

Osoite: 

Lippupiste

Puhelinnumero: 

0600 900 900 (2.00 €/min+pvm)

Osoite: 

Järjestäjä: