Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Eino Leinon eksät - enemmän ja vähemmän muusina

Tampere | Ohjelmateltta, Keskustori

Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja Seppo Honkosen ohjaama monologinäytelmä marssittaa teltan lauteille joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas lienevät muusista tunnetuimmat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan.

Hahtola painaa täysillä hahmosta toiseen antaen suunvuoron muusille, joilla on painavaa sanottavaa kansakunnan kaapin päälle nostetusta runoilijasta. Rivien väliin kätkeytyy huomionarvoisia oivalluksia tasa-arvosta, naiseudesta, elämästä ja ihmisten välisistä suhteista kaikenkirjavine tunteineen.

Oman mausteensa soppaan heittävät niin #metoo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Esityksen loistava käsikirjoitus, kautta linjan hersyvä huumori ja yllättävät tilanteet nappaavat katsojan alusta asti pitävään otteeseen. Eino Leinon eksät on saanut huikean vastaanoton yleisön parissa! Myös ammattilaisraati palkitsi sen parhaana esityksenä Valtakunnallisessa Monologikilpailussa helmikuussa 2019.

käsikirjoitus Pinja Hahtola
ohjaus Seppo Honkonen
äänisuunnittelu Marko Pakarinen
sovitus ja visuaalinen ilme työryhmä
päähineet Heidi Tsokkinen /Hatlantis Oy
muusien rooleissa Pinja Hahtola

Kesto 1h 10min

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 6.8. klo 21.30–22.40

Tapahtumapaikka: 

Ohjelmateltta, Keskustori

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Keskustori

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

25 € Teatterikesä / 27,50 € Lippupiste

Järjestäjä: 

Tampereen Teatterikesä