Tapahtuma ei ole enää voimassa.

TANSSIOPISKELIJOIDEN ILTA

Tampere | Hällä-näyttämö

Tanssiopiskelijoiden ilta on Tanssiteatteri MD:n ja Tampereen konservatorion yhteistyössä järjestämä kokonaisuus. Illassa nähdään koreografiat Anniina Kumpuniemeltä ja Jarkko Mandelinilta. Teoksissa tanssivat Tampereen konservatorion tanssinopiskelijat.

Love-laav

Improvisaatioon perustuva esitys kahdelle opiskelijalle käsittelee rakastumisen tunteen resonointia kehossa: niitä liikahduksia, heilahduksia, muistoja, ääniä, sanoja ja absurdejakin tapahtumaketjuja, joita rakastuminen meissä aiheuttaa. Teos jatkaa Kumpuniemen edellisen Lovekicks-teoksen (2019) teemojen ja löydösten parissa.

Rakastumisen tunne on painunut syvälle ihoni lävitse. Muisto, johon haluan palata. Rekonstruoida yhä uudelleen ne pienimmätkin mielihyvää tai tuskaa aiheuttavat arkisen olemassaoloni ja tasapainoni murentaneet tapahtumat. Kokea kaiken uudestaan, uudestaan, uudestaan.

Koreografia Anniina Kumpuniemi
Tanssi Verna Leppänen ja Tianna Valta

Anniina Kumpuniemi on tanssija-koreografi ja Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtaja. Tanssiteatteri MD:n ydinryhmään Kumpuniemi on kuulunut sen perustamisesta 1997 lähtien. Kumpuniemi on uransa aikana tanssinut yli 60 teoksessa ja teatteri- ja oopperayhteistyössä sekä valmistanut lukuisia koreografioita.

Throw It in the Air

“Oman tilan ottamisesta, oman tyylin ja oman taidon arvostamisesta.”

Nykytanssiesitys, jossa leikitään taidolla, pokerilla ja tulkinnoilla. Uuden ajan tanssiteatteri rakentaa, purkaa, ja tekee näkyväksi hierarkioita, nostaa yksilöitä ja monitulkintaisuuden kautta jättää tilaa tanssille ja liikeilmaisulle.

Koreografia Jarkko Mandelin
Tanssi Laura Linna, Hilja Penttinen, Vellamo Ikonen, Sohvi Kenraali, Ninni Niemikunnas, Iina Nurminen, Iisa Saarenpää, Justine Jokinen ja Netta Morottaja
Kuva Jarkko Mandelin

Jarkko Mandelin on Helsinkiläinen nykytanssi koreografi ja Kinetic Orchestra tanssiryhmän taiteellinen johtaja. Mandelin ja Kinetic Orchestra tunnetaan agressiivisesta, rikkaasta ja taidokkaasta tanssi ja liikeilmaisusta sekä selkeisiin teemoihin nojaavista visuaalisista esityksistä.

Esityksen kesto 1,5 h. Sisältää väliajan.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 2.5. klo 19
  • ma 4.5. klo 10
  • ma 4.5. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Hällä-näyttämö

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Hämeenkatu 25

Postinumero: 

33200

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Tanssiteatteri MD, info@tanssiteatterimd.fi, p. 050 556 6025

Lippujen hinnat: 

10 €

Lipunmyyjät: 

Tanssiteatteri MD

Puhelinnumero: 

0505513525

Osoite: 

Järjestäjä: