Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Lasten lauantai - perhepäivä

Urjala | Urjalan kirjasto

Urjalan kirjaston perhepäivässä nähdään ja koetaan lastenkulttuuria ja -kirjallisuutta monitaiteisesti. Kirjailijavieraana Alexandra Salmela lukee teostaan Mielikutitusystävä. Muusikkonakin tunnettu Ismo Puhakka esittää lastenrunouttaan sekä esittää runoihin perustuvia lastenlauluja. Satuhierontatyöpajassa sadut ja tarinat yhdistyvät kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Koipihumppa-teatteriesityksessä kuullaan Jukka Itkosen runoja huilistin säestämänä. Tervetuloa!

Lisätiedot: Mari Laaksonen / lukemisenedistaminen.mariagmail.com

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Urjalan kirjasto sekä Valkeakosken kaupunki. Tapahtuma on osa Lukemisen edistämisen kehityshanke Etelä-Pirkanmaata. Tapahtumaa tukee Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto.

OHJELMA JA AIKATAULU :

11-12 Satuhieronta- työpaja
Satuhieronta on satujen, tarinoiden ja mielikuvien yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Työpajassa lapsi ja vanhempi ovat vuoron perään toisilleen hierottavina ja hierojina vetäjän lukeman sadun ja siihen liittyvän hierontaohjeen mukaisesti. Satuhierontojen lisäksi tuokio sisältää luovan vuorovaikutuksellisen osuuden.
Tuokiossa on oma teemansa ja mukaansa kotiin saa paperiset ohjeet yhden satuhierontatuokion pitämiseen kotona. Työpajan kesto n. 60 minuuttia. Mukaan tuokioon jumppapatja tai viltti. Vetäjänä Juttamari Salminen. Suositus on että tuokioon tulee yksi lapsi yhden aikuisen kanssa ja osallistuvien lasten ikäsuositus 2-7 vuotta.

12-12.30 Kirjailijavieraana Alexandra Salmela
Tervetuloa hurvittelemaan kielen ja mielikuvituksen syövereihin pienen Papu-Paun ja hänen mielikutitusystävänsä Gepardin seurassa! Olisiko hauskempi olla norsumammutti, poliisiapukuski vai tosi paljon pomppivia herneitä? Vai tekisikö kenties mieli kokeilla olla ne kaikki: yksi kerrallaan tai miksipä ei jopa samaan aikaan?! Kysymys- ja huutomerkit ovat kivoja, kiljuakin saa!
Alexandra Salmela kirjoittaa pääosin proosaa sekä lapsille että aikuisille. Hänen viimeisin teoksensa, lastenromaani Mielikutitusystävä ilmestyi keväällä 2019. Lastentarinakokoelma Kirahviäiti ja muita hölmöjä aikuisia oli sekä Tulenkantajat- että Lydecken-palkinnon ehdokkaana. Ikäsuositus yli 5-vuotiaille.

12.30-13.00 Ismo Puhakka - lastenrunoutta ja musiikkia
Ismo Puhakka on leikkisä runoilija, totinen lastenkirjailija ja naivistinen muusikko, jonka runot, lorut ja laulut ilahduttavat kaiken ikäisiä. Puhakka lukee lastenrunoja teoksestaan Hei hommiin! sekä esittää kitaran säestyksellä teksteihin pohjaavaa lastenmusiikkia. Puhakka tunnetaan myös Muuan myös yhtyeen solistina. Esitys sopii kaiken ikäisille.

13.00-13.30 Koipihumppa - loru- ja musiikkiesitys
Koipihumppa on tamperelaisen näyttelijä Emilia Pokkisen ja huilisti Päivi Pöyhösen lastenteatteriesitys, joka pohjautuu kirjailija Jukka Itkosen hullunkurisiin runotarinoihin. Lapsille pitää tarjota parasta ja sitä Itkosen tekstit ovat; hauskoja, hulluja ja hervottomia.
Esityksessä kohtaat niin Tietoniekka-Eskon, strutsi-äidin, vesinokkaeläimen kuin kalapoliisi Jerry Ronttosenkin. Claude Debussyn ja Edward Griegin tutut sävelmät kuljettavat sinut matkalle Laululinnun saarelle! Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 15.2. klo 11–13.30

Tapahtumapaikka: 

Urjalan kirjasto

Sijaintikunta: 

Urjala

Käyntiosoite: 

Tampereentie 4

Postitoimipaikka: 

Urjala

Tapahtuman lisätiedot: