Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Pentinkulman päivät: Kirjailijat torilla

Urjala | Urjalan tori

Kirjailijat kertovat kirjoistaan ja juttelevat lihan iloista kukin omasta näkökulmastaan Urjalan torilla.

10:00-10:30. Marttaliiton Arja Hopsu-Neuvonen kertoo Marttojen upouuden Ruokakirjan parhaat ja herkullisimmat vinkit. Martat ovat järkevän taloudenpidon edelläkävijöitä ja yrttienkäytön airuita lihan – kalan, kanan ja kasvisten – iloja unohtamatta.

10:30-11:00 Leena Lehtolainen on Suomen suosituimpia kirjailijoita. Hänet tunnetaan erityisesti rikosromaaneistaan, joiden päähenkilöinä ovat Maria Kallio ja Hilja Ilveskero. Hän on kirjoittanut myös avioliittoromaaneja ja tarinakokoelmia.

Valapatto (Tammi) on rakastetun rikoskirjailijan uutuus. Valapatto kertoo piinaavan tarinan kunnollisesta ihmisestä, joka joutuu keskelle hengenvaarallista kostoretkeä. Suosittu rikoskirjailija kertoo meille, mikä jännityksessä viehättää ja millaista rikostarinoita on kirjoittaa.

11:00-11:30 Christian Rönnbacka, joka on tunnettu dekkaristina ja hyvän juoman ystävänä, päätti lähteä kiertämään kotimaisia viskiä valmistavia pientislaamoja. Syntyi kirja nimeltä Viskiretki (Docendo). Matkallaan hän änkeää mukaan viskin valmistusprosessiin, iskee kätensä mäskiin ja tunkee nenänsä lasiin tutustuessaan raaka-aineisiin, viskeihin ja niiden valmistamiseen. Retkeläinen yrittää selvittää, mitä kaikkea mahdollista viskin matkaan pellolta kuluttajan lasiin päätyy. Hän kutsuu lukijansa kuulemaan tarinat tynnyreiden takaa.

Mestarillisena dekkaristina hän kertoo meille myös, miksi nautimme pelosta, rikostarinoista ja jopa murhista? Millaista niistä on kirjoittaa: kamalaa, vai kenties nautinnollista?

11:30-12:00 Kristiina Vuori on kirjoittanut vereviä, intohimoisia romaaneja, joissa lihan ilot näyttäytyvät historiallisessa valossa. Hänen uusin teoksensa Viipurin valtiatar (Tammi) kertoo Vuoren tyylille ominaisella tavalla vahvan naisen tarinan, tällä kertaa Viipurin linnan valtiattaren. Teoksen tapahtumat sijoittuvat 1500-luvulle.

Elinan Surma (Tammi) kertoo tunnetun legendan Laukon kartanosta. Laukon avainpiika Kirsti odottaa lemmittynsä kosintaa, mutta Klaus Kurki tuokin kartanoonsa uuden nuorikon. Mitä Kirsti tekee huomatessaan unelmiensa valuvan sormien läpi?

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja: http://pentinkulmanpaivat.fi/ohjelma

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 2.8. klo 10–12

Tapahtumapaikka: 

Urjalan tori

Sijaintikunta: 

Urjala

Käyntiosoite: 

Tampereentie 1

Postinumero: 

31760

Postitoimipaikka: 

Urjala

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: