Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Pentinkulman päivät: Kirjan juhla

Urjala | Urjalan yhtenäiskoulu

Kirjailijat pohtivat juhlapuheissaan Lihan iloja ja niiden mahdollista kääntöpuolta.

Monille tuttu ja rakas Anna-Leena Härkönen on kirjoittanut mainiosti sekä ruoasta (Sopan syvin olemus, Otava), että ihmislihan iloista (Ei kiitos, Otava). Myös teos Kaikki oikein (Otava) kuvaa omalla tavallaan lihan iloja; niiden kääntöpuolta ja tyhjyyttä, joka vaani jopa lottovoittajan elämässä. Raha ja yltäkylläisyys, rikkaan elämän riemut, eivät tuo onnea, jos perusasiat eivät ole kunnossa. Härkönen on harvinaisen hauska ja samaan aikaan riipaiseva kirjoittaja.

Riku Korhonen on monipuolinen ja kiinnostava kirjailija. Hän on yksi niistä harvoista, jotka ovat kirjoittaneet räväkästi lihan iloista useissa ylistystä ja palkintoja saaneissa teoksissaan. Hänen kirjansa ovat tiukasti kiinni nyky-yhteiskunnassa ja niissä on käsitelty kiehtovalla tavalla muun muassa rahamaailmaa ja rakkautta, eikä erotiikkaakaan ole unohdettu.

Kirjailija-toimittaja Karo Hämäläisen uusin teos Miksi juoksen?(Otava) kuvaa hänen maraton-harrastustaan sekä juoksun ja itsekontrollin riemuja ja tuskia. Paavo Nurmesta kertova romaani Yksin (WSOY) sai runsaasti kiitosta ja vakuutti sekä lukijat että kriitikot. Hämäläinen on kirjoittanut myös finanssimaailmasta. Lihan ilo voi syntyä myös äärimmäisestä kontrollista ja itsensä ylittämisestä. Jos joku tämän tietää, se on Hämäläinen: hän on intohimoinen pitkänmatkanjuoksija. Hän tietää myös itsekontrollin kääntöpuolista, jotka voivat ilmetä jopa liiallisena itsensä piiskaamisena.

Kirjan juhlan huipentaa Marja-Leena Koukin ja Mira Kivilän esitys "Rosa Liksomin naisia". Luvassa on mustalla huumorilla höystetty herkku, jossa kielellinen leikittely saa nauruhermot kutiamaan. Näyttelijät Mare Kouki ja Mira Kivilä tekevät toistakymmentä erilaista, hulvatonta hahmoa. Käsittelyssä osansa saavat niin dieetit, suklaat, napakymppimatkat kuin miehet. Räväkän ja iloisen esityksen tekstit pohjautuvat Rosa Liksomin novelleihin. Esityksen kesto on noin tunnin.

Juhlan kokonaiskesto väliaikoineen on noin 2 tuntia 30 minuuttia.

Liput:
25 euroa ja käsittelykulut
Ryhmäliput, 8-10 henkilöä:
21 euroa (+käsittelykulut)
Ryhmäliput, yli 10 henkilöä:
Ota yhteyttä Pentinkulman päivien tiimiin sähköpostitse!

Lisätietoja ja lipunmyynti: http://pentinkulmanpaivat.fi/ohjelma

Tapahtuma-ajat: 

  • la 3.8. klo 14–16.30

Tapahtumapaikka: 

Urjalan yhtenäiskoulu

Sijaintikunta: 

Urjala

Käyntiosoite: 

Urjalantie 37

Postinumero: 

31760

Postitoimipaikka: 

Urjala

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

25e ja käsittelykulut, ryhmäliput 21e ja käsittelykulut