Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Pentinkulman päivät: Suuri valheilta & mentalisti Pete Poskiparran esitys

Urjala | Säätiötalo

Suuren valheillan aloittaa mentalisti-taikuri Pete Poskiparran ja tutkija Anu Ojarannan keskustelu valheista ja lihan ilojen kääntöpuolesta eli esimerkiksi siitä, mihin jatkuva talouskasvun ihannointi tai tehotuotettu karjatalous on meidät johdattanut. Keskustelussa pohditaan, miksi monet meistä toimivat vastoin ympäristön parasta maailmassa, jossa tietoa on saatavilla runsaasti. Manipuloidaanko meitä uskomaan puolitotuuksiin – vai huijaammeko ehkä itse itseämme? Onko tietoa liikaa, tai onko se liian ristiriitaista? Voiko median välittämään tietoon luottaa? Entä omaan mielipiteeseensä? Mitä tarkoittaa "totuuden jälkeinen aika"?

Pete Poskiparran yhdessä Jose Ahosen kanssa kirjoittama teos Huijauksen anatomia (readme.fi) kysyy, miksi meitä huijataan ja kuka meitä huijaa. Miksi huijarin yksinkertaiset menetelmät tehoavat ja mikä saa meidät suorastaan tarjoamaan itseämme huijareiden käytettäväksi?

Anu Ojaranta pohtii yhdessä Ari Haasion ja Markku Mattilan kanssa Valheen jäljillä –teoksessa (Avain) muun muassa seuraavia kysymyksiä: Tiedätkö mihin voi luottaa ja mistä löytyy laadukasta tietoa? Mitä on vihapuhe ja kuinka valemediat toimivat? Miksi valemediaan uskotaan?

Illan kruunaa Pete Poskiparran mentalismiesitys, jossa hän näyttää silmiemme edessä, miten silmät ja mieli käännetään. Tule nauttimaan huijatuksi tulemisesta!

Illan kokonaiskesto on noin 2 tuntia.

Liput:
20 euroa ja käsittelykulut
Ryhmäliput, 8-10 henkilöä:
16 euroa (+käsittelykulut)
Ryhmäliput, yli 10 henkilöä:
Ota yhteyttä Pentinkulman päivien tiimiin sähköpostitse!

Lisätietoja ja lipunmyynti: http://pentinkulmanpaivat.fi/ohjelma

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 2.8. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Säätiötalo

Sijaintikunta: 

Urjala

Käyntiosoite: 

Urjalantie 9

Postinumero: 

31760

Postitoimipaikka: 

Urjala

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

20e ja käsittelykulut, ryhmäliput 16e ja käsittelykulut